Πέμπτη, 15 Αυγ.
30oC Αθήνα

Ασιατικές αγορές: Το Τόκιο θα μειώσει τις πωλήσεις ομολόγων

Ασιατικές αγορές: Το Τόκιο θα μειώσει τις πωλήσεις ομολόγων

Η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο σχεδιάζει να μειώσει τις πωλήσεις ομολόγων αυτό το οικονομικό έτος, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η πιστωτική αγορά της Ιαπωνίας προετοιμάζεται για λιγότερη ζήτηση χρέους από τους επενδυτές μετά την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το Τόκιο, ένας από τους μεγαλύτερους εκδότες δημοτικού χρέους στην Ιαπωνία, μειώνει τις προγραμματισμένες πωλήσεις δημόσιων ομολόγων για το έτος που ξεκίνησε την 1η Απριλίου σε περίπου 470 δισ. γιεν (3,2 δισ. δολάρια) από το προηγούμενο σχέδιο των περίπου 520 δισ. γιεν. Επικαλέστηκε παράγοντες όπως οι πρόσφατες διακυμάνσεις των επιτοκίων, η επιβάρυνση από τις πληρωμές τόκων και οι ανάγκες χρηματοδότησης.

Οι ανάδοχοι ομολόγων λένε ότι οι πωλήσεις ιαπωνικών εταιρικών ομολόγων θα επιβραδυνθούν πιθανότατα τους επόμενους μήνες, επειδή η αστάθεια στην πιστωτική αγορά της χώρας θα επιβαρύνει τη ζήτηση των επενδυτών για τους τίτλους.

Το σχέδιο μείωσης του Τόκιο δείχνει ότι ακόμη και ένας εκδότης με υψηλή αξιολόγηση όπως το ίδιο, με βαθμό Α+ από την S&P Global, την πέμπτη υψηλότερη βαθμολογία, μπορεί να προετοιμάζεται για λιγότερη ζήτηση από τους επενδυτές χρέους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας στις 31 Ιουλίου προκάλεσε μεγαλύτερη μεταβλητότητα στις αγορές, με την απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση από το 1999 την περασμένη εβδομάδα, τους ιαπωνικούς δείκτες αναφοράς μετοχών να σημειώνουν τη χειρότερη πτώση τους από το 1987 και το γεν να ανακάμπτει έντονα.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις