Πέμπτη, 8 Αυγ.
29oC Αθήνα

Διεθνείς αγορές: Ανακούφισε τις μετοχές η BOJ μετά την ιστορική μεταβλητότητα

Διεθνείς αγορές: Ανακούφισε τις μετοχές η BOJ μετά την ιστορική μεταβλητότητα

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο σε όλο τον κόσμο αφού η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) κινήθηκε για να καθησυχάσει τις αγορές μετά την ιστορική μεταβλητότητα που προκλήθηκε εν μέρει από την απροσδόκητη αύξηση των επιτοκίων της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι μετοχές ήταν έτοιμες για την καλύτερη διήμερη άνοδό τους από τον Μάιο, καθώς ο πανικός που συγκλόνισε τον χρηματιστηριακές αγορές υποχώρησε. Το γεν βυθίστηκε καθώς ένας αξιωματούχος της BOJ ανέφερε ότι η Ιαπωνία δεν θα αυξήσει τα επιτόκια εάν οι αγορές είναι ασταθείς.

Εκτός από τη φθίνουσα ζήτηση καταφυγίων, τα κρατικά ομόλογα δέχθηκαν πιέσεις καθώς 17 εταιρείες προσπάθησαν να πουλήσουν αμερικανικό χρέος επενδυτικής διαβάθμισης, καθώς οι εταιρείες blue-chip υποχώρησαν στις πρωτογενείς αγορές.

Η διαβεβαίωση της Ιαπωνίας ήρθε στον απόηχο των τεράστιων διακυμάνσεων στις τιμές των μετοχών της χώρας την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι δείκτες αναφοράς βυθίστηκαν σε πτωτικές αγορές πριν ανακάμψουν απότομα.

Οι κινήσεις επιδεινώθηκαν από την άποψη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια πιο επιθετικά, γεγονός που ώθησε τους εμπόρους να διαλύσουν γρήγορα τις κάποτε δημοφιλείς συναλλαγές μεταφοράς που χρηματοδοτούνταν από το γεν – συμπεριλαμβανομένων των πολυπληθών θέσεων σε αμερικανικές μετοχές τεχνολογίας.

«Οι επενδυτές κάνουν μια πιο νηφάλια αξιολόγηση των γεγονότων της τελευταίας εβδομάδας περίπου», δήλωσε ο Fawad Razaqzada από την City Index και το Forex.com. «Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεφύγει εντελώς από το δάσος ακόμα. Αλλά υπάρχει τουλάχιστον κάποια σταθεροποίηση, η οποία θα επιτρέψει σε ορισμένες αγορές να ευθυγραμμιστούν εκ νέου με τα θεμελιώδη μεγέθη».

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις