Δευτέρα, 22 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Διολισθαίνει το δολάριο μετά την απόσυρση Μπάιντεν, άνοδος για τα κινεζικά ομόλογα

Διολισθαίνει το δολάριο μετά την απόσυρση Μπάιντεν, άνοδος για τα κινεζικά ομόλογα

Το δολάριο διολίσθησε και τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα αυξήθηκαν αφότου ο Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την εκστρατεία επανεκλογής του και δήλωσε την στήριξη του για την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, ενώ τα κινεζικά ομόλογα κέρδισαν μετά τη μείωση του βασικού επιτοκίου από την κεντρική τράπεζα.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Κίνας μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης, αφότου η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο για να στηρίξει την ανάπτυξη. Η ξένη ιδιοκτησία έφθασε το ρεκόρ των 4,3 τρισ. γουαν (591 δισ. δολάρια) στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ομολόγων στον κόσμο τον περασμένο μήνα.

Οι κινεζικές μετοχές υποχώρησαν, προσθέτοντας στις απώλειες στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού από την Ιαπωνία έως την Αυστραλία εν μέσω αδυναμίας στον τεχνολογικό τομέα. Η Taiwan Semiconductor Manufacturing υποχώρησε έως και 3,3%, την στιγμή που τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τις αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο.

Η χαλάρωση της πολιτικής της Κίνας είναι «μια αναγνώριση ότι υπάρχει τεράστια οικονομική πίεση προς τα κάτω», δήλωσε στο Bloomberg η Michelle Lam, οικονομολόγος της Societe Generale για την Κίνα. «Σηματοδοτεί επίσης ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την οικονομία».

Ένας δείκτης του Bloomberg για την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος υποχώρησε κατά 0,1%, ενώ η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης. Το μεξικανικό πέσο ανέβηκε, ο χρυσός κέρδισε, το Bitcoin αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από ένα μήνα.

Οι επενδυτές σκέφτονται εδώ και εβδομάδες την μεγαλύτερη προοπτική ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου μετά την αδύναμη εμφάνιση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ, μόνο που τα στοιχήματα για μια νίκη του Τραμπ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου. Το ερώτημα για τους επενδυτές είναι αν θα επιμείνουν σε αυτές τις συναλλαγές τώρα που ο Μπάιντεν απέσυρε την υποψηφιότητά του για επανεκλογή.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις