Site icon NewsIT

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανακάμπτουν οι μετοχές μετά την χθεσινή υποχώρηση σε χαμηλό εξαμήνου

06.08.2024 | 11:05
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανακάμπτουν οι μετοχές μετά την χθεσινή υποχώρηση σε χαμηλό εξαμήνου

Ανάκαμψη καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα (6.8.2024) για τις τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα των συναλλαγών μετά τις παγκοσμίου βεληνεκούς χθεσινές απώλειες, και την υποχώρηση σε χαμηλό εξαμήνου.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολουθούν την ανάκαμψη που σημειώθηκε στις μετοχές των ασιατικών αγορών και βρίσκουν εν μέρει στήριξη σε σειρά οικονομικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,8%, αφού χθες κατέγραψε τη μεγαλύτερη τριήμερη πτώση του από τον Ιούνιο του 2022, κλείνοντας κάτω από το όριο των 500 μονάδων για δεύτερη ημέρα.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε πάνω από 10% σήμερα αφού στη χθεσινή συνεδρίαση κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από το 1987, κάνοντας βουτιά 12,4%.

Ο υποδείκτης των εταιριών ταξιδιών ήταν μεταξύ αυτών με τη μεγαλύτερη άνοδο, με τη μετοχή του ξενοδοχειακού ομίλου InterContinental Hotels Group να ενισχύεται 2,1% ύστερα από την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων οικονομικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version