Δευτέρα, 22 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στο κόκκινο για δεύτερη σερί συνεδρίαση μετά τις εκλογές – Απώλειες 0,32% η Αθήνα

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στο κόκκινο για δεύτερη σερί συνεδρίαση μετά τις εκλογές – Απώλειες 0,32% η Αθήνα

Σε πτώση βρίσκονται οι ευρωπαϊκές μετοχές στα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, μαζί και της Αθήνας, και σήμερα (11.06.2024) καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να κινούνται στα απόνερα των ευρωπαϊκών εκλογών, ενώ η προσοχή στρέφεται σταδιακά προς την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ο δείκτης Stoxx 600 αρχικά αποτίναξε το αρνητικό κλίμα της Δευτέρας, αλλά σύντομα υποχώρησε ξανά στο κόκκινο, διαπραγματευόμενος 0,8% χαμηλότερα με όλους τους κλάδους να σημειώνουν πτώση και με τις τραπεζικές μετοχές να υποχωρούν κατά 1,5%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 1%, ο γερμανικός DAX στη Φρανκφούρτη χάνει 0,63%, ο CAC 40 στο Παρίσι διολισθαίνει 1,08%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 1,57% και ο ιταλικός σημειώνει απώλειες 1,61%. Τέλος, στην Αθήνα ο γενικός δείκτης χάνει 0,32% φτάνοντας στις 1454 μονάδες.

Στις μετοχές, η βρετανική νεοφυής εταιρεία υπολογιστών Raspberry Pi σημείωσε άνοδο 39% στο ντεμπούτο της στην αγορά του χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Οι μετοχές της πολύπαθης γαλλικής εταιρείας πληροφορικής Atos υποχώρησαν σχεδόν 12%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε μια συμφωνία διάσωσης που θα οδηγήσει σε μεγάλη αραίωση των υφιστάμενων μετόχων.

Οι αγορές υποχώρησαν τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, αφού το δεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός σημείωσε ισχυρή άνοδο.

Τώρα, η προσοχή της αγοράς στρέφεται στην απόφαση της Fed των ΗΠΑ για τα επιτόκια και στον δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαΐου, που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποτελέσουν βασικό τεστ για τις αγορές, ειδικά μετά την ισχυρή έκθεση για την απασχόληση της Παρασκευής που συνέχισε να δείχνει ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αναβάλει τη μείωση των επιτοκίων.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις