Site icon NewsIT

Η ανάκαμψη της χρηματιστηριακής αγοράς από το καλοκαιρινό selloff στέλνει καθησυχαστικά σημάδια

16.08.2024 | 14:14
Η ανάκαμψη της χρηματιστηριακής αγοράς από το καλοκαιρινό selloff στέλνει καθησυχαστικά σημάδια

Με τις αμερικανικές μετοχές να ανακάμπτουν, το καλοκαιρινό ξεπούλημα μοιάζει περισσότερο με παύση της ανοδικής αγοράς παρά με την αρχή του τέλους της, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Βέβαια, οι επενδυτές δυσκολεύονται να προβλέψουν πού κατευθύνεται η οικονομία – και οι φόβοι για ύφεση που συνέβαλαν στην πρόσφατη υποχώρηση στην αγορά θα μπορούσαν να επανεμφανιστούν εξίσου γρήγορα με την εξασθένιση τους. Συν τοις άλλοις, οι εκλογές στις ΗΠΑ και οι γεωπολιτικές εντάσεις προσθέτουν άλλα στοιχεία αβεβαιότητας.

Αλλά κάτω από την επιφάνεια, υπάρχουν κάποια καθησυχαστικά μηνύματα. Μεταξύ αυτών: Το ξεπούλημα έπληξε ένα σχετικά μικρό κομμάτι της αγοράς, χωρίς σε καμία περίπτωση να πλησιάζει το εύρος των περιπλανήσεων που προκάλεσαν οι αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η πανδημία και άλλα κομβικά γεγονότα.

Και ενώ οι αποτιμήσεις κινδυνεύουν με νέα αναπροσαρμογή αν η οικονομία καταλήξει να φουσκώνει, ο δείκτης S&P 500 κατά τη διάρκεια της πρόσφατης υποχώρησης διατηρήθηκε πάνω από ένα όριο που – τουλάχιστον για τους τεχνικούς αναλυτές – δείχνει τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version