Τετάρτη, 4 Σεπτ.
32oC Αθήνα

Κατρακύλα στα ασιατικά χρηματιστήρια φέρνει το sell off της τεχνολογίας στις ΗΠΑ

Κατρακύλα στα ασιατικά χρηματιστήρια φέρνει το sell off της τεχνολογίας στις ΗΠΑ

Οι χθεσινές ανησυχίες για την ανάπτυξη και το ξεπούλημα του τεχνολογικού κλάδου στις ΗΠΑ (οι οποίες οδήγησαν σε πτώσεις των χρηματιστηριακών δεικτών στη Νέα Υόρκη) οδηγεί σήμερα (04.9.24) σε πτώση τα χρηματιστήρια της Ασίας.

Στο απόηχο της πτώσης των δεικτών της Νέας Υόρκης, το χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei, ο οποίος περιλαμβάνει 225 μετοχές, έχασε 3,3% στις 37.406 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχώρησε 2,8% στις 2.658 μονάδες.

Οι μετοχές του γίγαντα τσιπ Tokyo Electron υποχώρησαν κατά 6,54%, ακολουθώντας την πτώση της Nvidia κατά 10%. Ο κατασκευαστής ελεγκτών τσιπ Advantest υποχώρησε κατά επτά τοις εκατό. Η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ Renesas Electronics υποχώρησε κατά 8,5%, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία χαμένη του Nikkei. Το χρηματιστήριο της Σαγκάης έχασε 0,4% στις 2792,05 μονάδες. Ο δείκτης CSI 300, ο οποίος περιλαμβάνει τις 300 σημαντικότερες κινεζικές εταιρείες στα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής χώρας, υποχώρησε κατά 0,3% στις 3263,65 μονάδες.

«Ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε δυναμικά και η οσμή της απομάκρυνσης του κινδύνου στα χαρτοφυλάκια, καθώς οι ΗΠΑ πήραν φόρα μετά την Ημέρα της Εργασίας, έγινε αισθητή σε όλες τις κεφαλαιαγορές», δήλωσε ο Chris Weston του χρηματιστή Pepperstone.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά περιμένουν τώρα τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα. Από αυτά θέλουν να συμπεράνουν αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα δρομολογήσει την αναμενόμενη στροφή των επιτοκίων με μείωση κατά μισή ή ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας.

«Οι ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία έχουν αυξηθεί και πάλι. Η αγορά θα παραμείνει επιφυλακτική έως ότου επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή», δήλωσε ο Shoichi Arisawa από τον πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών IwaiCosmo Securities.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις