Site icon NewsIT

Κρυπτονομίσματα: Τα ETF Bitcoin εμπνέουν τη Wall Street – Η κατηγορία περιουσιακών στοιχείων αυξάνεται ραγδαία

06.06.2024 | 08:39
Κρυπτονομίσματα: Τα ETF Bitcoin εμπνέουν τη Wall Street – Η κατηγορία περιουσιακών στοιχείων αυξάνεται ραγδαία

FILE PHOTO: Representations of cryptocurrency Bitcoin are seen in this illustration picture taken in Paris, France, March 9, 2024. REUTERS/Benoit Tessier/Illustration/File Photo

Το κρυπτονόμισμα καθιερώθηκε γρήγορα ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ. Οι υποστηρικτές του Bitcoin πιστεύουν ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Προβλέπουν ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται απότομα.

Παράλογη αποκαλεί την εξέλιξη ο αναλυτής Eric Balchunas της χρηματοπιστωτικής υπηρεσίας Bloomberg. Μετά από μόλις 144 ημέρες, το Bitcoin ETF του παρόχου Blackrock ξεπέρασε το όριο των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τα περιουσιακά στοιχεία του υπό διαχείριση αυτή την εβδομάδα. Το προηγούμενο ρεκόρ για την επίτευξη αυτού του σημείου ήταν 985 ημέρες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία παρακολουθούν άμεσα την εξέλιξη των τιμών του παλαιότερου και σημαντικότερου κρυπτονομίσματος, υπάρχουν στις ΗΠΑ μόνο από τις 11 Ιανουαρίου. Από τότε, οι επενδυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες μπόρεσαν να επενδύσουν εύκολα σε Bitcoin μέσω ρυθμιζόμενων προϊόντων. Για κανονιστικούς λόγους ειδικότερα, αυτό απλουστεύει την επένδυση για επαγγελματίες επενδυτές.

Αυτό είναι δυνατό μόνο επειδή πολλοί θεσμικοί επενδυτές έχουν επίσης αγοράσει ETF Bitcoin. Αυτό φαίνεται από στοιχεία της SEC και του Bloomberg. Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί, η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά περαιτέρω, αναμένουν οι ειδικοί. Ωστόσο, γνωρίζουν ότι υπάρχει ακόμη μια δοκιμασία μπροστά τους.

Όταν η SEC ενέκρινε τα Bitcoin ETF στις αρχές του έτους, ισοδυναμούσε με επανάσταση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ήταν και θεωρείται επικριτική για την κρυπτογράφηση. Ο επικεφαλής του οργανισμού, Gary Gensler, έγραψε ακόμη και στη δήλωση σχετικά με την έγκριση: «Το Bitcoin είναι κυρίως ένα κερδοσκοπικό, ευμετάβλητο περιουσιακό στοιχείο που χρησιμοποιείται επίσης για παράνομες δραστηριότητες όπως το ξέπλυμα χρήματος, η αποφυγή κυρώσεων και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας». Οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν επιφυλακτικοί. Αλλά δεν σταμάτησε την αγοραστική φρενίτιδα των Αμερικανών επενδυτών με αυτά τα λόγια.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version