Αγορές

Νέα πτώση στις τιμές φυσικού αερίου ενόψει της πιθανής ειρήνευσης στην Ουκρανία

Το κλίμα χαλάρωσης καταλαμβάνει την αγορά μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα της χρονιάς

Yποχώρησαν ακόμα περισσότερο οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου σήμερα (17.2.2025), καθώς το κλίμα χαλάρωσης καταλαμβάνει την αγορά (με την ελπίδα της ειρήνευσης στην Ουκρανία) μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα για το 2025.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς υποχώρησαν έως και 1,9% σήμερα, σηματοδοτώντας την πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση με απώλειες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, καθώς «ψήνονται» συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας για πιθανή ειρήνευση στην Ουκρανία. Τα συμβόλαια έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα κάτω από τα 51 ευρώ ανά μεγαβατώρα, αφού υποχώρησαν κατά 15% από το υψηλό διετίας που είχε επιτευχθεί την περασμένη Τρίτη 11 Φεβρουαρίου και διέγραψαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του έτους. Η Ευρώπη είδε τις τιμές να ανεβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο κρύος καιρός οδήγησε σε ταχείες αποσύρσεις από τα αποθέματα φυσικού αερίου της, προκαλώντας φόβους ότι οι έμποροι μπορεί να μην είναι σε θέση να προμηθευτούν αρκετό φυσικό αέριο για να τα αναπληρώσουν αυτό το καλοκαίρι.

Όμως, οι συνομιλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την πιθανή χαλάρωση των απαιτήσεων αποθήκευσης βοήθησαν να αμβλυνθούν ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες.

Ο καιρός βοηθά επίσης, με τις θερμοκρασίες στα βορειοδυτικά να αναμένεται να αυξηθούν πάνω από τα συνήθη εποχικά επίπεδα τις επόμενες ημέρες. Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Ευρώπη έχουν επίσης αυξηθεί πρόσφατα, συμβάλλοντας στην επιβράδυνση της απόσυρσης των αποθεμάτων.

Αγορές
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αγορές: Περισσότερα άρθρα
Ξέφρενη πορεία των μετοχών της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, αύξηση έως και 14% σήμερα εν αναμονή ευρω – πακέτου
Το ράλι προκλήθηκε από την προοπτική σημαντικά υψηλότερων αμυντικών δαπανών από τις ευρωπαϊκές χώρες μετά την Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο
Ξέφρενη πορεία των μετοχών της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, αύξηση έως και 14% σήμερα εν αναμονή ευρω – πακέτου