Site icon NewsIT

Πετρέλαιο: Άνοδο τιμών κατά 1% πυροδοτεί η νέα αναταραχή στη Μέση Ανατολή

26.08.2024 | 13:15
Πετρέλαιο: Άνοδο τιμών κατά 1% πυροδοτεί η νέα αναταραχή στη Μέση Ανατολή

Νέα άνοδο κατά 1% στις τιμές 1% προκαλείται τη Δευτέρα (26.08.2024), λόγω της αναζωπύρωσης των ανησυχιών ότι η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Γάζα θα μπορούσε να διαταράξει τις περιφερειακές προμήθειες πετρελαίου.

Η ανοδική τάση της Δευτέρας στις αγορές πετρελαίου επεκτείνει την αύξηση από την Παρασκευή, όταν η προοπτική μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων ανέβασε τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και της ζήτησης καυσίμων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του brent κερδίζουν κατά 79 σεντς ή 1% στα 79,81 δολάρια το βαρέλι ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαμορφώνονται στα 75,63 δολάρια το βαρέλι, αυξημένα κατά 80 σεντς ή 1,07%.

Σε μια από τις μεγαλύτερες συγκρούσεις σε περισσότερους από 10 μήνες συνοριακού πολέμου, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε εκατοντάδες ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ την Κυριακή, καθώς ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι έπληξε τον Λίβανο με περίπου 100 αεροσκάφη για να αποτρέψει μια μεγαλύτερη επίθεση.

Η σύγκρουση αυξάνει τους φόβους ότι ο πόλεμος στη σύγκρουση στη Γάζα κινδυνεύει να μετατραπεί σε περιφερειακή σύγκρουση που θα εμπλέξει και τον υποστηρικτή της Χεζμπολάχ, το Ιράν, και τον κύριο σύμμαχο του Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει επηρεαστεί η παραγωγή πετρελαίου.

«Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω των επιθέσεων του Σαββατοκύριακου μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ. Ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται να έχει ηρεμήσει και πάλι, γι’ αυτό και τα κέρδη παρέμειναν περιορισμένα», δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής της Commerzbank Κάρστεν Φριτς.

Και οι δύο δείκτες πετρελαίου κέρδισαν περισσότερο από 2% την Παρασκευή, αφού ο πρόεδρος της Fed ενέκρινε την έναρξη μειώσεων των επιτοκίων.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version