Site icon NewsIT

Τemu: Πτώση των μετοχών των αναδυόμενων αγορών – Το κραχ του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου PDD εντείνει τις ανησυχίες για την Κίνα

27.08.2024 | 15:14
Τemu: Πτώση των μετοχών των αναδυόμενων αγορών – Το κραχ του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου PDD εντείνει τις ανησυχίες για την Κίνα

Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών οδεύουν προς τη μεγαλύτερη απώλεια των τελευταίων τριών εβδομάδων, αφού οι δυσοίωνες προοπτικές του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου PDD Holdings (Pinduoduo – Mητρική εταιρεία της Temu)ενέτειναν τις ανησυχίες για την υγεία της εγχώριας ζήτησης στην Κίνα.

Ο δείκτης αναφοράς της MSCI για τις μετοχές των αναπτυσσόμενων αγορών σημείωσε πτώση 0,3%. Οι μετοχές της κινεζικής ηπειρωτικής χώρας έφτασαν σε χαμηλό Φεβρουαρίου σήμερα (27.08.24), αφού η ιδιοκτήτρια της Temu-PDD βυθίστηκε κατά 29% στη Νέα Υόρκη, εξαφανίζοντας 55 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία. Το ράλι των ασιατικών τεχνολογικών μετοχών πήρε επίσης μια ανάσα, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν τα αποτελέσματα της Nvidia που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Οι κινεζικές μετοχές συμπαρασύρουν όλο και περισσότερο τις επιδόσεις των μετοχών των αναδυόμενων αγορών, εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων ότι η οικονομική τόνωση αποτυγχάνει να ενισχύσει την καταναλωτική ζήτηση. Η PDD, ανακοίνωσε απώλεια εσόδων και προειδοποίησε ότι τα κέρδη πρέπει «αναπόφευκτα» να μειωθούν.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version