Παρασκευή, 2 Αυγ.
32oC Αθήνα

Χρηματιστηριακές αγορές: Ισχυρή «κατρακύλα» των δεικτών σε ΗΠΑ και Ασία

Χρηματιστηριακές αγορές: Ισχυρή «κατρακύλα» των δεικτών σε ΗΠΑ και Ασία

Ανησυχία διαπερνά τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές ως αποτέλεσμα ενός συνδυασμού αρνητικών παραγόντων, με τους δείκτες να παίρνουν την κατιούσα.

Συγκεκριμένα, βαριές είναι οι απώλειες στους δείκτες των χρηματιστηριακών αγορών σε ΗΠΑ, αποβραδίς, αλλά και Ασίας, λίγες ώρες αργότερα.

Στη Wall Street η πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου έκλεισε με ισχυρή πτώση περί των 500 μονάδων για τον Dow Jones, και απώλειες 1,38% για τον S&P 500 και «βουτιά» 2,29% για τον τεχνολογικό Nasdaq.

Οι Αμερικανοί επενδυτές, «χάθηκαν» μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον με ενισχυμένους γεωπολιτικούς κινδύνους λόγω της απειλής ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία Χανίγια από το Ισραήλ, αλλά και εγχώριων μακροοικονομικών ανησυχιών, καθώς τα χθεσινά στοιχεία (01.08.2024) έδειξαν πως τα επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα χτύπησαν «κόκκινο» με αύξηση 14.000.

Και όλα αυτά προτού προλάβουν να «χωνέψουν» την ανακοίνωση της Fed για την μη μείωση των επιτοκίων, αλλά με «σινιάλο» για τον Σεπτέμβριο.

Μίνι «κραχ» στην Ιαπωνία

Την σκυτάλη λίγες ώρες αργότερα πήραν τα χρηματιστήρια της Ασίας, τα οποία, παραδοσιακά, ακολουθούν τις τάσεις που δείχνει η Wall Street.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 καθοδήγησε την πτώση με βουτιά 5,73%, ενώ άνω του 2% ήταν και οι απώλειες στο Σύδνεϋ. Ελαφρώς μικρότερη ήταν η πτώση στους δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng διολίσθησε κατά 2,42%. Μεγάλη ήταν και η υποχώρηση που καταγράφηκε στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, πέφτοντας σε αρνητικό έδαφος κατά 3,69%.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις