Πέμπτη, 15 Αυγ.
30oC Αθήνα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδική πορεία για τον Γενικό Δείκτη 0,61% – Ενθαρρυντικό κλίμα και στην Ευρώπη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδική πορεία για τον Γενικό Δείκτη 0,61% – Ενθαρρυντικό κλίμα και στην Ευρώπη

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής (12.8.2024) συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαμορφώνεται στις 1.391,72 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,61%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,18 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,47%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,58%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (+2,03%), της Motor Oil (+1,58%), της Ελλάκτωρ (+1,51%) και της Τιτάν (+1,17%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (-1,48%), της Autohellas (-0,35%) και της Elvalhalcor (-0,34%).

Ανοδικά κινούνται 41 μετοχές, 20 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Premia +4,48% και MIG +4,16%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Σαράντης -1,48% και Εκτέρ -1,34%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Στις 10:15 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,4%.

Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου και αερίου ενισχύθηκαν σχεδόν 1% καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν για πέμπτη συνεδρίαση αφού περιορίστηκαν οι φόβοι για ύφεση τις ΗΠΑ ενώ η γεωπολιτική ένταση στη Μέση Ανατολή προσέφερε στήριξη στις τιμές του αργού. Οι μετοχές των εταιριών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σημείωσαν άνοδο σχεδόν 1%.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ καθώς και στα στοιχεία, μεταξύ άλλων, για την απασχόληση και το ΑΕΠ στην ευρωζώνη, που ανακοινώνονται μέσα στην εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις