Αγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με πτώση 0,40% – Στις 1.697,72 μονάδες ο Γενικός Δείκτης 

Η τζίρος ανέρχεται στα 14,65 εκατ. ευρώ

Μικρή πτώση σημειώνουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης (24.4.2025) του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω πτωτικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών.

Η αγορά διορθώνει μετά από δύο συνεδριάσεις ισχυρής ανοδικής κίνησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 3,79%.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.697,72 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,40%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14,65 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,04%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (+0,766%), της ΔΕΗ (+0,60%) και της Aegean Airlines (+0,50%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (-1,32%), της Εθνικής (-1,13%) και του ΟΤΕ (-0,68%).

Ανοδικά κινούνται 42 μετοχές, 41 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Δάϊος (+9,84%) και Αττικές Εκδόσεις (+4,31%) , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Alpha Αστικά Ακίνητα (-8,01%) και Αφοί Κορδέλλου (-2,88%).

Ευρωπαϊκές αγορές

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην ανακοίνωση εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3% στις 10:14 ώρα Ελλάδας.

Η μετοχή της Adidas σημείωσε άνοδο 1,9% αφού η γερμανική εταιρία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε τριμηνιαίες πωλήσεις και κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Kering σημείωσε πτώση 4% αφού ο όμιλος ειδών πολυτελείας ανακοίνωσε μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώσης στα έσοδα πρώτου τριμήνου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αγορές
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αγορές: Περισσότερα άρθρα