Τετάρτη, 9 Οκτ.
27oC Αθήνα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια πτώση για τον Γενικό Δείκτη – Μεικτά τα πρόσημα στην Ευρώπη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια πτώση για τον Γενικό Δείκτη – Μεικτά τα πρόσημα στην Ευρώπη
Φωτογραφία: Eurokinissi

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται σήμερα (9.10.2024) ο Γενικός Δείκτης στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ήπιας πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.425,71 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,11%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,21 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,04%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,10%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+0,99%), Jumbo (+0,94%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+0,83%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas (-1,87%), της Elvahalcor (-0,98%) και της Alpha Bank (-0,87%).

Ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 30 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Παϊρης +2,73% και Ιατρικό +2,68%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Attica Bank -19,53% και Αττικές Εκδόσεις -9,77%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια 

Οριακή άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, χάρη στους λεγομένους αμυντικούς κλάδους, με την αβεβαιότητα για τα σχέδια στήριξης της κινεζικής οικονομίας να συντηρεί το υποτονικό κλίμα στην αγορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1% στις 10:11 ώρα Ελλάδας, με τους επενδυτές να στρέφονται στις μετοχές των εταιριών κοινής ωφελείας, υγείας και ακινήτων –κλάδοι που θεωρούνται ασφαλέστεροι σε περιόδους αβεβαιότητας.

Ο δείκτης αναφοράς υποχώρησε σε χαμηλό δύο εβδομάδων στην προηγούμενη συνεδρίαση, με τους κλάδους εξόρυξης και ειδών πολυτελείας που έχουν έκθεση στην Κίνα να υφίστανται πιέσεις καθώς οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από την έλλειψη νέων λεπτομερειών για τα μέτρα στήριξης της κινεζικής οικονομίας.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις