Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 περί πτώχευσης από μεγάλη εταιρεία ακινήτων

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 περί πτώχευσης από μεγάλη εταιρεία ακινήτων

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Pasal, που ”σήκωσε” το εμπορικό κέντρο Athens Heart στον Ταύρο, κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο 99 περί πτώχευσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με προσωρινή διαταγή του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ανεστάλησαν οι ατομικές και συλλογικές διώξεις των πιστωτών κατά της Εταιρείας έως την εκδίκαση της αιτήσεως προληπτικών μέτρων. Σε όλη την διαδικασία η εταιρεία έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των πιστωτριών τραπεζών.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, παρά την γενικότερη δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας και της αγοράς ακινήτων, η PASAL δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εργαζόμενους, πιστωτές, στο ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η PASAL με στόχο την υλοποίηση του αναπτυξιακού της προγράμματος και με την συνεργασία των πιστωτριών τραπεζών, σκοπεύει να αναδιαρθρώσει τον τραπεζικό δανεισμό της και να αξιοποιήσει το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων και τη συμμετοχή της στην TRASTOR ΑΕΕΑΠ.

Από τις ενέργειες υπαγωγής στο άρθρο 99 δεν προβλέπεται να επηρεαστεί η λειτουργία των θυγατρικών εταιρειών, των επενδύσεων και των συμμετοχών της εταιρείας καθώς και οι συναλλαγές της με τρίτους (πελάτες, προμηθευτές) ή το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με το Capital μία από τις πιο γνωστές δουλειές της εταιρείας ήταν το εμπορικό κέντρο Athens Heart στον Ταύρο

Διαβάστε επίσης:
”Δεν κάνουμε μονομερείς ενέργειες – Είδαμε τις μαγκιές στην Αργεντινή”

”Πολεμικό” μήνυμα Ντράγκι προς Γερμανία: Τυπώνω χρήμα – Λιτότητα τέλος!

Διαφωνία με την τρόικα για ομαδικές απολύσεις, πλειστηριασμούς ακινήτων και απεργίες

Στον αέρα οι εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ – Μπλόκο της τρόικας στις μειώσεις του φόρου στα ακίνητα

Τέλος οι μειώσεις μισθών

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε