Site icon NewsIT

Αξιολόγηση: Πρώτος στόχος η απομόνωση του Σόιμπλε

03.02.2017 | 10:37
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα για να ξεκολλήσει η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση οργανώνει η κυβέρνηση.

Μετά τις επαφές και τις διαβουλεύσεις που θα έχει σήμερα στη Βαλέτα της Μάλτας ο πρωθυπουργός, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το newsit.gr από την Τετάρτη το βράδυ, τις τηλεφωνικές επαφές Τσακαλώτου με ομολόγους του αναλαμβάνει δράση και ο Γιώργος Κατρούγκαλος την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών από την ερχόμενη Τρίτη αρχίζει μπαράζ επαφών με αξιωματούχους και πολιτικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία προσπάθεια να διευρυνθούν οι συμμαχίες που υπάρχουν σήμερα και υποστηρίζουν τις ελληνικές θέσεις για την εξεύρεση λύσης στην αξιολόγηση.
Στην προσπάθεια αυτή την ερχόμενη εβδομάδα ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα συναντηθεί με τους επιτρόπους Μοσκοβισί και Τίμερμαν καθώς και με τους επικεφαλής Των σοσιαλιστών των πράσινων και των αριστερών στο ευρωκοινοβούλιο.
Θα τους ενημερώσει για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα δημοσιονομικά πλεονάσματα και αποτελέσματα καθώς και τον απαράδεκτο χαρακτήρα της απαίτησης να νομοθετηθούν προληπτικά μέτρα για το 2019. Και θα εξηγήσει ότι αυτή η απαίτηση αντίκειται στην ελληνική νομική πραγματικότητα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και γενικότερα στον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης έχουν ως στόχο την όσον το δυνατόν μεγαλύτερη απομόνωση του Σόιμπλε και όσων έχουν τις ίδιες απόψεις, τόσο στα ευρωπαϊκά όργανα όσο και εντός της Γερμανίας, αξιοποιώντας την αναγκαιότητα για ενότητα των «27» όπως έχουν ήδη εκφράσει με δηλώσεις τους, η Μέρκελ, ο Τουσκ, ο Μοσκοβισί, ακόμα και ο Ντάισελμπλουμ, καθώς και άλλοι παράγοντες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τα δύο μεγάλα καινούργια πλεονεκτήματα για την ελληνική πλευρά είναι η επιστολή Γκάμπριελ στη Μέρκελ και η θέση που παίρνει το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Γερμανίας για στο ελληνικό ζήτημα καθώς και η υποστήριξη από την πλειοψηφία πλέον των υπουργών οικονομικών στο Eurogroup, όπως λένε αρμόδιες πηγές.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι η σχετική αποστασιοποίηση της Μέρκελ, η οποία εν όψει των εκλογών, φαίνεται πως έχει αφήσει το ελληνικό ζήτημα σχεδόν εν λευκώ στα χέρια του υπουργού της των οικονομικών.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version