Τετάρτη, 31 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μείωση 25% για τις μεταφορές από την Κέρκυρα με τα Διαπόντια νησιά

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μείωση 25% για τις μεταφορές από την Κέρκυρα με τα Διαπόντια νησιά

Με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη καθορίστηκε μείωση 25% των εισιτηρίων  ιδιωτικής χρήσης επιβατικών (ΙΧΕ) οχημάτων μήκους μέχρι 4,25 μέτρων -κατά κατηγορία και ηλικία πλοίου- στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Κέρκυρας με τα Διαπόντια νησιά (Ερείκουσα – Μαθράκι – Οθωνοί) για έξι μήνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, και με σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές εισιτηρίων είναι μειωμένες σε ποσοστό 25% των ισχυόντων τιμών.

Οι νέες τιμές αφορούν τις δρομολογιακές συνδέσεις «Ερείκουσα – Κέρκυρα», «Κέρκυρα – Μαθράκι», και «Κέρκυρα-Οθωνοί», για έξι μήνες και το χρονικό διάστημα από 01.11.2024 έως 30.4.2025 και έχουν ως εξής: 

Στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Κέρκυρας με τα Διαπόντια Νησιά (Ερείκουσα, Μαθράκι, Οθωνοί), εφαρμόζεται το κρατικό ναυλολόγιο καθώς πρόκειται για γραμμές που δεν πληρούν τα κριτήρια απελευθέρωσης των ναύλων και επιπλέον εξυπηρετούνται και με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας (επιδοτούμενα δρομολόγια). 

Συνεπώς, το Υπουργείο καθορίζει την ανώτατη επιτρεπόμενη τιμολόγηση της οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών, των Ι.Χ.Ε. οχημάτων μήκους μέχρι 4,25 μέτρα και την τιμή ανά μέτρο στα φορτηγά. Η ετήσια αναπροσαρμογή των ανώτατων επιτρεπόμενων τιμών εξαρτάται από τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή των μηνών Ιανουαρίου έως Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις