Οικονομία

Αλλάζουν… ΕΣΠΑ 275 έργα

Περίπου 275 έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013 προϋπολογισμού 877 εκατ. ευρώ προβλέπεται να μεταφερθούν στο νέο ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τα σενάρια εξυγίανσης των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-13, που έχουν επεξεργαστεί οι υπηρεσίες του υπουργείου, προβλεπόταν η απένταξη 1.404 έργων από τα επιχειρησιακά προγράμματα.

Από αυτά, έχουν ήδη απενταχθεί 917 έργα. Από τα έργα που απεντάσσονται, προβλέπεται να μεταφερθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-20, 275 έργα προϋπολογισμού 877 εκατ. ευρώ. Από αυτά, έχουν ήδη απενταχθεί προς μεταφορά 85 έργα. Από τα έργα που θα υλοποιηθούν ως phasing (έργα γέφυρες), ο προϋπολογισμός της β’ φάσης ανέρχεται σε 3.525 εκατ. ευρώ για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Από τον συνολικό προϋπολογισμό μεταφερόμενων και phasing έργων , δηλαδή 877 + 3.525 ο προϋπολογισμός φτάνει στα 4.402 εκατ. ευρώ, εκτιμάται δε ότι από αυτά, τα 1.100 εκατ. ευρώ θα αφορούν σε δαπάνες εντός του 2016.

Αύριο ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, παραχωρούν συνέντευξη Τύπου για την πορεία των ΕΣΠΑ ενώ αναμένεται να ανακοινώσουν τις τέσσερις πρώτες δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα θα δοθούν περί τα 350 εκατ. ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν σε περισσότερες από 5.000 νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, και σε 2.800 πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ενίσχυσης της αυτοαπασχόλησης.

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι δασμοί θα παραμείνουν σε ισχύ για μέρες και εβδομάδες, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου
Ορισμένα νησιά, στα οποία ζουν μόνο πιγκουίνοι, μπήκαν στον κατάλογο των δασμών Τραμπ, ώστε χώρες να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως «παραθυράκι», σύμφωνα με τον Χάουαρντ Λούτνικ 
Ο Χάουαρντ Λούτνικ
Ινδία-ΗΠΑ: Το Νέο Δελχί δεν σχεδιάζει ν’ ανταποδώσει την επιβολή δασμών κατά της Ουάσινγκτον
Η κυβέρνηση εξετάζει μία ρήτρα στο εκτελεστικό διάταγμα της επιβολής των αμερικανικών δασμών του Τραμπ που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πιθανής αναστολής των δασμών για εμπορικούς εταίρους
FILE PHOTO: India's Prime Minister Narendra Modi speaks during a meeting at The Ministry of Foreign Affairs in Paris France July 14, 2023.
ΗΠΑ: Περισσότερες από 50 χώρες έχουν επικοινωνήσει με τον Λευκό Οίκο για την έναρξη εμπορικών διαπραγματεύσεων δήλωσε ένας σύμβουλος του Τραμπ
Ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Κέβιν Χάσετ, αρνείται ότι οι δασμοί του προέδρου Τραμπ είναι ένας έμμεσος τρόπος πίεσης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη μείωση των επιτοκίων
The West Front of the U.S. Capitol building is pictured in Washington