Δευτέρα, 7 Οκτ.
22oC Αθήνα

Άλλος ένας κολοσσός επιλέγει την Ελλάδα για επενδύσεις

Άλλος ένας κολοσσός επιλέγει την Ελλάδα για επενδύσεις

Η Ελλάδα έχει τεράστιες προοπτικές στη ναυτιλία και τα logistics. Μετά την Cosco άλλος ένας γίγαντας, ο ιταλοελβετικός όμιλος MSC, επέλεξε τον Πειραιά για να δημιουργήσει το κέντρο πληροφοριών και υπηρεσιών του.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, να προσληφθούν 150 εργαζόμενοι, οι οποίοι πολλοί σύντομα θα φθάσουν τους 250, ενώ σε βάθος χρόνου μπορεί να ανέλθουν στους 500.

Σκοπός της εταιρείας που θα ονομάζεται Shared Servises Documentation Center – SSDC, είναι η συγκέντρωση, επεξεργασία και διανομή στο παγκόσμιο δίκτυο των πρακτόρων του ομίλου πληροφοριών και υπηρεσιών σχετικών με όλες τις δραστηριότητές του.

Πριν από την κίνηση αυτή, η MSC είχε μετατρέψει το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο Νέο Ικόνιο σε home port (βάση) για μέρος του στόλου της, καθιστώντας το λιμάνι σε βάση για τις δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα, η MSC είναι ο μεγαλύτερος πελάτης του λιμανιού στον Πειραιά, διακινώντας ένα εκατομμύριο teu (εμπορευματοκιβώτια) από τις εγκαταστάσεις της Cosco και άλλα 600.000 teu από τις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ.

Σημαντική είναι η παρουσία της και στον τομέα της κρουαζιέρας, όπου με ένα στόλο δεκατριών κρουαζιερόπλοιων αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία του χώρου με μερίδιο 6,3%, ενώ ετοιμάζεται να προσθέσει ακόμη πέντε το επόμενο διάστημα.

Η MSC ιδρύθηκε το 1970, ενώ πρόσφατα ο Ντιέγκο Απόντε, γιος του ιδρυτή της εταιρείας Τζιανλουίτζι Απόντε ανέλαβε τα ηνία του ομίλου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε