Site icon NewsIT

Ανακατατάξεις στο λιανεμπόριο το 2020! Η Forever 21 έφυγε, τα Costa Coffee έρχονται!

27.12.2019 | 13:54
Ανακατατάξεις στο λιανεμπόριο το 2020! Η Forever 21 έφυγε, τα Costa Coffee έρχονται!

Την ώρα που διεθνείς φίρμες ετοιμάζονται να κάνουν το ντεμπούτο τους στην Ελλάδα, κάποιες άλλες, βάζουν λουκέτο κι αποχωρούν.

Το ευνοϊκό πλέον επενδυτικό περιβάλλον, μαγνητίζει νέα ονόματα από το χώρο της ένδυσης, της ομορφιάς και της εστίασης. Ήδη, η βρετανική αλυσίδα Costa Coffee, που το Γενάρη του 2019, «πέρασε» στον όμιλο της Coca-Cola για 4,9 δισ. δολάρια, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δημιουργήσει ένα δίκτυο καταστημάτων. Η αλυσίδα με τα 3.883 καταστήματα ανά τον κόσμο, είχε δραστηριοποιηθεί και στο παρελθόν στη χώρα μας, με αντιπρόσωπο τον Άρη Βωβό, μέτοχο της κατασκευαστικής εταιρείας Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική. Όμως, τα καταστήματα Costa Coffee επί ελληνικού εδάφους, έβαλαν λουκέτο, το 2012, σχεδόν ταυτόχρονα, με τα οικονομικά προβλήματα, με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπη, η οικογένεια Βωβού. Όσον αφορά την ανάπτυξη του σήματος Costa Coffe, μετά την απόκτησή του, ο όμιλος Coca Cola, ανακοίνωσε τις προθέσεις του για να δραστηριοποιηθεί, σε 10 τουλάχιστον, νέες αγορές το 2020, μεταξύ των οποίων και στην ελληνική.

Ρούχα, κοσμήματα, παιχνίδια

Νέες ελεύσεις όμως, αναμένονται για την νέα χρονιά και από άλλες διεθνείς αλυσίδες. Όπως είχε γράψει ήδη το newsit.gr, η ΚΙΚΟ Milano, μία από τις μεγαλύτερες ιταλικές αλυσίδες καλλυντικών, έχει εντοπίσει το σημείο που θα στεγάσει το πρώτο της κατάστημα, στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Αθηνών.

Σε εμπορικές, επίσης, γειτονιές της Αττικής και σταδιακά κι άλλων μεγάλων πόλεων, θα ανοίξουν τα πρώτα Poundland καταστήματα ή αλλιώς τα σούπερ μάρκετ των φτωχών, όπως τα αποκαλούν στη Βρετανία, όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας. Όπως έχει ήδη προαναγγείλει η εταιρεία, θα ανοίξουν συνολικά 300 καταστήματα Poundland σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, εκ των οποίων αρκετά από αυτά στην Ελλάδα.

Αλλά και λίγο προτού εκπνεύσει το 2019, κάποιες διεθνείς φίρμες, εγκαινίασαν τα πρώτα τους καταστήματα στην ελληνική αγορά. Ανάμεσά τους, η σκανδιναβική Georg Jensen, με εξειδίκευση στο σχεδιασμό κοσμημάτων και ειδών σπιτιού, η αμερικάνικη εταιρεία επίπλων Ashley Homestores και η Toys Center, η μεγαλύτερη ιταλική αλυσίδα καταστημάτων για το παιχνίδι.

Λουκέτο στην Ερμού

Κι όλα αυτά, όταν η αλυσίδα ρούχων χαμηλού κόστους Forever 21, με τα 800 καταστήματα ανά τον κόσμο, μέσα στις γιορτές, έβαλε λουκέτο στο flag ship κατάστημα της Ερμού, σχεδόν τρία χρόνια, μετά το μεγάλο πάρτι, με το οποίο εγκαινίαζε τη θεαματική είσοδό της στη χώρα μας. Η απόφαση για έξοδο από τη χώρα μας, αποτέλεσε μέρος της στρατηγικής που χάραξε η μητρική στο Λος Άντζελες να βάλει λουκέτο σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων και να υπαχθεί στον πτωχευτικό κώδικα, καθώς αδυνατούσε πλέον να υποστηρίξει τις νέες συνθήκες της αγοράς, εξαιτίας των οποίων οι πωλήσεις της μειώθηκαν δραστικά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version