Site icon NewsIT

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή: Ακόμα 68.122 νοικοκυριά μπαίνουν στο πρόγραμμα

14.07.2023 | 12:35
Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή: Ακόμα 68.122 νοικοκυριά μπαίνουν στο πρόγραμμα

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 και εικονίζει μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται προς πώληση στο κατάστημα «2η ευκαιρία» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021. Στο κατάστημα που λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στη συμβολή Ιουστινιανού και Σιατίστης, άστεγοι και μακροχρόνια άνεργοι βρήκαν εργασία μέσω της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “ΚΡΕΙΤΤΟΝ” που δημιουργήθηκε το 2020 με τη συνεργασία της ΑΡΣΙΣ, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης. Διαθέτει προς πώληση, σε πολύ χαμηλές τιμές, μεταχειρισμένα ή αναπαλαιωμένα έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, cd, οικιακά σκεύη, vintage αντικείμενα, ρούχα και έργα τέχνης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Επιπλέον 68.122 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι συνολικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», ανεβαίνουν στους 653.772.

Οι νέοι δικαιούχοι, που προέρχονται από την υπάρχουσα λίστα των επιλαχόντων, ενημερώνονται για την ένταξή τους, με την αποστολή προσωπικού μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο.

Από το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», το οποίο παρέχει τη δυνατότητα αντικατάστασης παλιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών (κλιματιστικά, ψυγεία ή καταψύκτες), με νέες ενεργειακά αποδοτικότερες, καλύπτεται μέχρι στιγμής το 74% των νοικοκυριών, που έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version