Παρασκευή, 19 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Αναστολές Μαρτίου – Επίδομα 534 ευρώ: Πώς και πότε θα πληρωθούν όσοι γύρισαν στη δουλειά τους (vid)

Αναστολές Μαρτίου – Επίδομα 534 ευρώ: Πώς και πότε θα πληρωθούν όσοι γύρισαν στη δουλειά τους (vid)
Φωτογραφία Αρχείου / Intime News

Αρχές Απριλίου αναμένεται να εξοφληθούν οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που είναι δικαιούχοι και τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Μάρτιο. Η επαναλειτουργία όμως κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής και κέντρων περιποίησης άκρων φέρνουν νέα δεδομένα στις πληρωμές των εργαζομένων καθώς αρκετοί επέστρεψαν στις δουλειές τους. 

Όσοι εργαζόμενοι παραμένουν σε αναστολή για όλο τον Μάρτιο θα λάβουν από το κράτος το ποσό των 534 ευρώ, το οποίο αναμένεται να πληρωθεί το πρώτο 10μερο του Απριλίου. 

Όσοι όμως επέστρεψαν στις δουλειές του τον Μήνα Μάρτιο λάβουν ένα ποσό από το κράτος και ένα ποσό από τον εργοδότη τους. Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος με μισθό 1.000€, που ήταν σε αναστολή από 1- 21 Μαρτίου θα πάρει 373,80€ από το κράτος. Ταυτόχρονα, για το διάστημα εργασίας από 22-31 Μαρτίου θα λάβει από τον εργοδότη 333€.

Σημειώνεται ότι οι εργοδότες μπορούν έως αύριο, Τετάρτη 24 Μαρτίου, να τροποποιήσουν τις δηλώσεις αναστολών στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», ώστε να δηλώσουν ποιοι επέστρεψαν στις εργασίες τους και ποιοι παραμένουν σε αναστολή.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Έρχονται αλλαγές με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Κομβικές μεταρρυθμίσεις προωθούνται στα εργασιακά με το νομοσχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες μέρες. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ευελιξίες στην διευθέτηση του χρόνου εργασίας και των υπερωριών.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει:

  • Ανάθεση σε δικηγόρους ή λογιστές της έκδοσης αποφάσεων συνταξιοδότησης μετά από πιστοποίηση τους
  • Καθιέρωση ψηφιακού ωραρίου & ψηφιακής κάρτας για τον έλεγχο των ωραρίων
  • Εργασία έως και 10 ώρες/ημέρα χωρίς πρόσθετη αμοιβή με αναπλήρωση των ωρών με ρεπό ή μειωμένο ωράριο εντός εξαμήνου
  • Ανακαθορισμός κατώτατου μισθού τον Ιούλιο.

Με πληροφορίες από MEGA

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις