Οικονομία

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1275 δολ. από το επίπεδο των 1,1239 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η “απροθυμία” της ΕΚΤ να προχωρήσει σε παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ευνόησε το ευρωπαϊκό νόμισμα. Επίσης, η μικρή αναθεώρηση της πρόβλεψης για το ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης της ευρωζώνης από την ΕΚΤ συνέβαλε στην άνοδο του ευρώ.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της ΤτΕ (ΗΔΑΤ), δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 8,24% από 8,19% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,09% να διευρυνθεί οριακά στο 8,33% από 8,31% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους σημείωσαν περαιτέρω μικρή υποχώρηση. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,061% από -0,059%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,133% από -0,129%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,204% από -0,198%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο- 0,308% από -0,303%, τέλος, στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,378%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διατηρήθηκε στα 1,1296 δολ.
 

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ρήτρα διαφυγής για την άμυνα: Ναι λένε οι Ευρωπαίοι στην αρχή της ίσης μεταχείρισης – Κρίσιμη η ομοφωνία και στις λεπτομέρειες
Θετικό είναι το κλίμα στις Βρυξέλλες σε σχέση με την ελληνική πρόταση περί «ίσης μεταχείρισης» των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με την ενεργοποίηση των εθνικών ρητρών διαφυγής για την αύξηση των αμυντικών δαπανών
Panoramic view of a waving EU flag
Όλα τα σενάρια για την χαλάρωση του φρένου χρέους στη Γερμανία - Ώρα μηδέν για μία τριμερή πολιτική συμφωνία
Κορυφώνεται η αγωνία στη Γερμανία, αλλά και στην Ευρώπη σε σχέση με το αποτέλεσμα της σημερινής δεύτερης κατά σειρά συνάντησης κορυφής του CDU, του SPD και των Πρασίνων
REUTERS