Δευτέρα, 7 Οκτ.
22oC Αθήνα

Άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Ανοδική αντίδραση στην αγορά συναλλάγματος εμφάνισε σήμερα το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Το απόγευμα, το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,3519 δολάρια από το επίπεδο των 1,3507 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3525.

Το ευρώ ευνοήθηκε από τη δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μ. Μπαρνιέ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο το σχέδιο για τις τράπεζες με το οποίο θα καθορίζονται οι όροι εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων από το προβληματικό δανειακό τους χαρτοφυλάκιο.

Ωστόσο στη συνέχεια το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε από τα 1,3569 δολάρια που είχε φθάσει μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ. (διαβάστε τη σχετική είδηση)

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων της αγοράς, γεγονός που προκάλεσε προβληματισμό για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Η εξέλιξη αυτή ευνόησε το δολάριο καθώς επιδείνωσε το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων δεν καταγράφηκαν ούτε σήμερα συναλλαγές στο ΗΔΑΤ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 18,03% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να διαμορφωθεί στο 16,14%.

Τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο στη διάρκεια ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,03% από 2,01% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών στο 1,86%, στο 6μηνο στο 1,69%, στη διάρκεια των 3 μηνών στο 1,46%, ενώ το επιτόκιο στη διάρκεια ενός μήνα παρέμεινε στο 1,98%.

Διαβάστε επίσης: Πτώση -0,29% στο Χρηματιστήριο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε