Οικονομία

Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση και μίσθωση 28 ακινήτων του Δημοσίου – Θα μπουν 260 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία

Το πράσινο φως στην πώληση και μίσθωση 28 ακινήτων του Δημοσίου άνοιξε το Ελεγκτικό Συνέδριο μετά από προσφυγή του ΤΑΙΠΕΔ.

Η επίμαχη συμφωνία ύψους 261,31 εκατ. ευρώ, αφορά την πώληση και λειτουργική μίσθωση (sale-and-lease-back) για 20 χρόνια, 28 ακινήτων του Δημοσίου .

Πρόκειται για κτίρια πέντε υπουργείων, Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας, 13 κτίρια ΔΟY και πέντε κτίρια της Αστυνομίας. Πλειοδότριες του διαγωνισμού έχουν ανακηρυχθεί η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ και η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ.

Με την απόφαση του 6ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανατρέπεται αντίθετη απόφαση του Ζ΄ κλιμακίου του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

Το Ζ΄ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είχε διαπιστώσει πλημμέλειες στη σχετική σύμβαση πώλησης των 28 ακινήτων και μπλοκάρισε την πώληση. Όμως, το ΤΑΙΠΕΔ κατέθεσε αίτηση ανάκλησης της απόφασης του κλιμακίου και η υπόθεση οδηγήθηκε για νέα κρίση στο 6ο Τμήμα του ΕΣ.

Το 6ο Τμήμα έκρινε, μεταξύ των άλλων, ότι δεν υπήρξε παραβίαση των αρχών της διαφάνειας και της αμεροληψίας, λόγω της συμμετοχής συμβουλευτικών εταιρειών και διαγωνιζομένων επενδυτών, που ανήκουν και ελέγχονται από τον ίδιο όμιλο εταιρειών.

Επίσης, το 6ο Τμήμα αναφέρει ότι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ έχει επαρκή, σαφή και ειδική αιτιολογία ως προς το όφελος και το συμφέρον της επίμαχης συναλλαγής για το Ελληνικό Δημόσιο και έκρινε ότι το Ζ΄ κλιμάκιο έσφαλε στην κρίση του και ανακάλεσε την απόφασή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιμένει ο Μηταράκης ότι η προσφορά για το Ελληνικό είναι χαμηλή

Σοβαρή εμπλοκή με το Ελληνικό! 430 εκατ. ευρώ προσέφερε ο Όμιλος Λάτση – 700 εκατ. ζητά το ΤΑΙΠΕΔ

ΤΑΙΠΕΔ προς Lamda Development: Θέλουμε καλύτερη προσφορά για το Ελληνικό

Διαβάστε ποιά ακίνητα του Δημοσίου πωλούνται

Ξεκινά η διαδικασία αξιοποίησης του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ

Πως είναι και πως θα γίνει το φιλέτο του Ελληνικού! ΦΩΤΟ κ VIDEO

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι δασμοί θα παραμείνουν σε ισχύ για μέρες και εβδομάδες, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου
Ορισμένα νησιά, στα οποία ζουν μόνο πιγκουίνοι, μπήκαν στον κατάλογο των δασμών Τραμπ, ώστε χώρες να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως «παραθυράκι», σύμφωνα με τον Χάουαρντ Λούτνικ 
Ο Χάουαρντ Λούτνικ
Ινδία-ΗΠΑ: Το Νέο Δελχί δεν σχεδιάζει ν’ ανταποδώσει την επιβολή δασμών κατά της Ουάσινγκτον
Η κυβέρνηση εξετάζει μία ρήτρα στο εκτελεστικό διάταγμα της επιβολής των αμερικανικών δασμών του Τραμπ που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πιθανής αναστολής των δασμών για εμπορικούς εταίρους
FILE PHOTO: India's Prime Minister Narendra Modi speaks during a meeting at The Ministry of Foreign Affairs in Paris France July 14, 2023.