Δευτέρα, 28 Οκτ.
19oC Αθήνα

Aντίδραση πρακτόρων ΟΠΑΠ στην Βουλή

Aντίδραση πρακτόρων ΟΠΑΠ στην Βουλή

“Πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ είναι ο τζίρος από τον παράνομο τζόγο από το ιντερνετικό στοίχημα και μόνο από τις εταιρείες με έδρα την Μάλτα, το κράτος θα μπορούσε να έχει φορολογικά έσοδα πάνω από 1,5 δισ.” ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Γιώργος Πουλημάς κατά την ακρόασή του στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών που επεξεργάζεται με διαδικασίες «κατεπείγοντος» το πολυνομοσχέδιο με το τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων. 

Ο Γιώργος Πουλημάς είπε πως «βρίσκομαι εδώ πέρα εκπροσωπώντας τη μικρομεσαία επιχείρηση της γειτονιάς το προποτζίδικο. Δεν εκπροσωπούμε τον ΟΠΑΠ ή κάποιους μεγαλομετόχους…» και σημείωσε πως αυτό το ειδικό τέλος «δεν θα φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Εάν φορολογήσουμε κάθε συναλλαγή δεν σημαίνει ότι στο τέλος θα πάρουμε αυτά που υπολογίζονται με βάση τις στήλες που παιζόντουσαν. Εμείς όταν έγινε γνωστή η πρόθεση αυτή, προς τιμή του ο κύριος Αλεξιάδης μας δέχθηκε και συζητήσαμε το θέμα. Τους το εξηγήσαμε τεχνικά και έδειξαν να το κατανοούν… Αλλά δεν ξέρω πως ήρθε πάλι αυτή η διάταξη».

Ο κ. Πουλημάς εκτίμησε πως “από αυτό το τέλος θα πληγούν πάνω από χίλια πρακτορεία που θα αναγκαστούν να κλείσουν” και πρόσθεσε πως “το ελληνικό δημόσιο έχει δίκιο που θέλει να φορολογήσει τα παιχνίδια, υπάρχουν όμως φορείς που φοροδιαφεύγουν και αυτό είναι το παράνομο στοίχημα. Αυτό είναι που θα πρέπει να έρθει σε νόμιμα κανάλια. Και αυτό είναι το ιντερνετικό στοίχημα που θα έφερνε μέχρι και ένα 1 δισ. ευρώ στο Δημόσιο. Υπάρχουν 24 εταιρείες που η κάθε μια έχει καμία δεκαριά άλλες εταιρείες από κάτω που δεν φορολογούνται γιατί οι σέρβερ τους βρίσκονται εκτός χώρας, στην Μάλτα…»
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε