Site icon NewsIT

Αντίπαλος Μέρκελ: Όχι άλλη λιτότητα – Νέο σχέδιο Μάρσαλ στην Ελλάδα

31.07.2013 | 10:00
Αντίπαλος Μέρκελ: Όχι άλλη λιτότητα – Νέο σχέδιο Μάρσαλ στην Ελλάδα

Με σύνθημα του ''η λιτότητα δεν θα φέρει ανάκαμψη'' ο Π. Στάινμπρουκ ζητάει να μην γίνει νέα διαγραφή χρέους στην Ελλάδα αλλά ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ.

Με συνέντευξη του στη Wall Street Journal ο Π. Στάινμπρουκ, αντίπαλος της Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ”προφητεύει” πως η ανάκαμψη δεν θα έρθει σε Ελλάδα και Ιταλία μέσω λιτότητας.

Η ανάκαμψη δεν θα έρθει μέσω λιτότητας

”Η θεραπεία της Μέρκελ είναι προσαρμογή, προσαρμογή, προσαρμογή.Δεν είναι αυτός ο τρόπος που μπορούν να ανακάμψουν αυτές οι χώρες”.

Ο Στάινμπρουκ, που ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού της Μέρκελ, προτείνει αναπτυξιακά μέτρα σε Ελλάδα και Ισπανία που θα επιδοτούν επιχειρήσεις οι οποίες προσλαμβάνουν νέους ανέργους, με χρήματα από τα ταμεία στήριξης της ΕΕ αλλά και από τον προτεινόμενο φόρο επί χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Ο Στάινμπρουκ, που ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού της Μέρκελ, προτείνει αναπτυξιακά μέτρα σε Ελλάδα και Ισπανία που θα επιδοτούν επιχειρήσεις οι οποίες προσλαμβάνουν νέους ανέργους

Η επίθεση στη Μέρκελ του υποψηφίου για την Καγκελαρία στηρίζεται πάνω στη ”μισητή” λέξη της λιτότητας.
”Η Μέρκελ ηγείται της ευρωπαϊκής πολιτικής με την προσοχή της στραμμένη στους εγχώριους ψηφοφόρους και λέει ότι δεν θέλει να πληρώνει για την Ευρώπη.Αυτό είναι πολύ δημοφιλές. Το εάν όμως είναι σωστό να παίζεις σε αυτό το ρυθμό βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για μένα είναι ένα μεγάλο ερώτημα”.

Διαβάστε επίσης: 
 Περισσότεροι εκπαιδευτικοί σε κινητικότητα – Διαβάστε ποιοί αναγκάζονται να μετακομίσουν

Η Κεντρική Τράπεζα που βοήθησε τους Ναζί στην πώληση χρυσού

Ποιες είναι από σήμερα οι επιλογές των καταθετών στην Τράπεζα…

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version