Site icon NewsIT

Από δωρεά μειώθηκε κατά 2,3 εκατ. ευρώ το ελληνικό χρέος

08.08.2014 | 11:55
Από δωρεά μειώθηκε κατά 2,3 εκατ. ευρώ το ελληνικό χρέος

Η δωρεά ομολόγων που έγινε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Greece Debt Free είχε ως συνέπεια τη διαγραφή δημοσίου χρέους ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Greece Debt Free κάνει δώρο στο Δημόσιο με στόχο τη διαγραφή του χρέους.
Συνολικά, με την πρώτη δωρεά την 17η Σεπτεμβρίου του 2013 αλλά και την καινούργια, το χρέος που διαγράφεται φτάνει στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση του Χ. Σταϊκούρα.

”Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, υπέγραψε Υπουργική Απόφαση με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο αποδέχεται τη δωρεά των ελληνικών ομολόγων που απέκτησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “Greece Debt Free” και προχωρά στην ακύρωσή τους, διαγράφοντάς τα, από το σύνολο του δημοσίου χρέους.

Πρόκειται για τη διαγραφή δημοσίου χρέους ονομαστικής αξίας 230 χιλ. ευρώ. Συνολικά, η διαγραφή χρέους, προσθέτοντας και αντίστοιχη της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ανέρχεται στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ευχαριστεί το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Greece Debt Free” για την ισχυρή συμβολισμού πρωτοβουλία που επανέλαβε”.

Διαβάστε επίσης:

Σενάρια τρόμου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αττική – Διαβάστε πόσο φόρο θα πληρώσετε μετά τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Ρεκόρ νέων θέσεων μισθωτής εργασίας σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας

Το μεσημέρι κρίνεται η τύχη του Ιπποδρόμου

Νέα κατρακύλα στο Χρηματιστήριο – Καρφωμένα στα ύψη τα spreads

Tags:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version