Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Photo finish με πόθεν έσχες, η Σοφία, ο γεωργός και το live-άκι, τα ραντάρ του Μαξίμου στους Δημοκράτες, ανησυχία για την επιστολική, oι νέες κινήσεις της Metlen, ο βωξίτης από τη Γκάνα, ο Γεωργακόπουλος που έφυγε ξαφνικά από την JP Morgan και η Viva, η ΕΤΑΔ και τα σφυριά και το παιχνίδι για πολύ λίγους στις ΑΠΕ

Photo finish με πόθεν έσχες, η Σοφία, ο γεωργός και το live-άκι, τα ραντάρ του Μαξίμου στους Δημοκράτες, ανησυχία για την επιστολική, oι νέες κινήσεις της Metlen, ο βωξίτης από τη Γκάνα, ο Γεωργακόπουλος που έφυγε ξαφνικά από την JP Morgan και η Viva, η ΕΤΑΔ και τα σφυριά και το παιχνίδι για πολύ λίγους στις ΑΠΕ

Photo finish με …έσχες!

Μόλις τρεις μέρες απομένουν μέχρι την Παρασκευή 7/6 που ολοκληρώνεται ο προεκλογικός αγώνας και όπως φαίνεται αυτό που θα κυριαρχήσει θα είναι το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Χθες στη συνέντευξη του στο Νίκο Χατζηνικολάου στον ΑΝτ1  αντί να φωτίσει τις αθέατες πλευρές των περιουσιακών του στοιχείων προκάλεσε και άλλα ερωτήματα. Για παράδειγμα δήλωσε ότι τα αστακοκάραβα που έλεγε τον Μάρτιο ότι είχε, τελικά δεν τα είχε ποτέ.

Δάνεια!

Όταν καταθέσει επισήμως τα έγγραφα, στο κανονικό πόθεν έσχες, προφανώς, και θα ελεγχθεί και το πόθεν, γιατί παρουσίασε μόνο το Έσχες, δηλαδή, από που απέκτησε τα λεφτά. Αλλά και πως βιοπορίζεται σήμερα καθώς ο ίδιος δήλωσε ότι δεν παίρνει μισθό από το κόμμα, χρωστάει περίπου 1,8 εκατ. δολάρια σε τράπεζες (δάνεια, πιστωτικές κάρτες), γύρω στις 170.000 χρωστάει και ο σύζυγος του Τάιλερ Μάκμπεθ (φοιτητικό δάνειο και πιστωτικές κάρτες) εμφανίζεται με ελάχιστες καταθέσεις (γύρω στα 21.000 $) όταν το ενοίκιο στο πολυτελές συγκρότημα που διαμένει μέχρι να μετακομίσει στο σπίτι που αγόρασε είναι της τάξης των 9.000 ευρώ το μήνα, τουλάχιστον για τρίτους. Άναψε πολιτικές φωτιές το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και έχει προκαλέσει μουρμούρα και μέσα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τάιμινγκ

Δεσμεύτηκε να παρουσιάσει το πόθεν Εσχες πριν από τις ευρωεκλογές και το έκανε για λόγους προσωπικής αξιοπιστίας, τονίζουν οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη. Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όμως διαφωνούν με τον χρόνο που επέλεξε να το κάνει – λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές- διότι ήταν αναμενόμενο ότι θα πυροδοτήσει πολιτική αντιπαράθεση και στην ουσία θα αλλάξει στην προεκλογική ατζέντα από τα κρίσιμα θέματα που είναι η ακρίβεια κλπ. Άλλα στελέχη διαφώνησαν και με τον τόπο που επέλεξε για να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες, δηλαδή προβάλλοντας το  excel σε γιγαντοοθόνες μιας ανοιχτής προεκλογικής συγκέντρωσης, στο Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, όταν θα έπρεπε το συγκεκριμένο βήμα να αξιοποιηθεί για πολιτική αντιπαράθεση στα θέματα της καθημερινότητας, όπως τονίζουν. Μουδιασμένοι είναι και οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν τον αρχηγό τους να βρίσκεται στο στόχαστρο για τον πλούτο που έχει ή δεν έχει.

Λεφτά υπάρχουν

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση. Προκάλεσε τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει κι εκείνος το πόθεν έσχες του, να αποδείξει από που πληρώνεται ο επικοινωνιολόγος του Σταν Γκρίνμπεργκ, πόσα δίνει για την πανάκριβη καμπάνια της ΝΔ στο διαδίκτυο, κατήγγειλε και τη ΝΔ για δάνεια ύψους 500 εκατ. ευρώ. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη ήταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει πόθεν έσχες από το 2004, η ΝΔ δίνει κάθε χρόνο στη δημοσιότητα τον ισολογισμό της και έχει διευθέτησε τα δάνεια της. Επέλεξε να μη γεμίσει με προεκλογικές αφίσες την χώρα αλλά να κάνει μία διαδικτυακή καμπάνια. Ο επικοινωνιολόγος του πρωθυπουργού Γκρίνμπεργκ πληρώνεται με σύμβαση, με συγκεκριμένη αμοιβή και χρονικό ορίζοντα που είναι κατατεθειμένη. Για την ιστορία, το υπ.Εσωτερικών διένειμε την κρατική επιχορήγηση στα κόμματα για τις εκλογικές δαπάνες και η ΝΔ έλαβε 1.314.680,31€ και ο ΣΥΡΙΖΑ 880.645,14 ευρώ.

Αποχή

Η άσκηση της κάλπης εξελίσσεται σε ένα εξαιρετικά δύσκολο σταυρόλεξο για τους εκλογολόγους και τα κόμματα.
Το πόθεν έσχες με τον τρόπο που παρουσιάστηκε εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ για τον Στέφανο Κασσελάκη σε μια στιγμή που έδειχνε μια δυναμική ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ και η κόντρα που ξεκίνησε για το ποιος έχει, τι και που χρωστάει, μπορεί να οδηγήσει σε ενίσχυση της αποχής. Να κρατήσει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους στα σπίτια τους ή να τους στείλει στις παραλίες. Το 12% των ψηφοφόρων αποφασίζει ένα έως δύο εικοσιτετράωρα πριν από τις κάλπες ή και πίσω από το παραβάν (αν φτάσει). «Αν η συμμετοχή πλησιάσει το 50% θα θεωρηθεί επιτυχία!» έλεγε χαρακτηριστικά γνωστός εκλογολόγος.

Ανησυχία για την επιστολική

Τώρα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αποστολής και παραλαβής της επιστολικής ψήφου, άρχισαν και συζητήσεις που αναδεικνύουν θέματα που προέκυψαν. Άλλοι ξέχασαν να βγάλουν φωτοτυπία της ταυτότητας τους και να την βάλουν στο μεγάλο φάκελο. Άλλοι έβαλαν την υπεύθυνη δήλωση που είχε μέσα ο μεγάλος φάκελος στον μικρό φάκελλο μαζί με το ψηφοδέλτιο. Άλλοι συμπλήρωσαν κάποιες ημερομηνίες που δεν έπρεπε στην εξωτερική όψη των φακέλων. Όλες αυτές οι περιπτώσεις είναι λόγος ακύρωσης της ψήφου. Το ποιοι  ακολούθησαν με ευλάβεια τις αναλυτικές οδηγίες και ποιοι όχι, θα φανεί στην καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων στις 9 Ιουνίου. Συγκεντρώνονται στο Περιστέρι σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα οπότε θα υπάρχει σαφής εικόνα. Η επιστολική στη χώρα μας πάντως έχει έναν επιπλέον βαθμό αδιαβλητότητας. Κάτω από τα τετράγωνα όπου ο ψηφοφόρος συμπληρώνει τους αριθμούς που ανταποκρίνονται στους ευρωβουλευτές που επιθυμεί να εκλεγούν, υπάρχει μία στήλη όπου συμπληρώνει και τον αριθμό των ευρωβουλευτών που ψήφισε. Αν ψήφισε 1,23,4 ή κανέναν (0). Έτσι και να θέλει κάποιος να κάνει μία πονηρή σκέψη και να προσθέσει έναν ακόμη σταυρό, αυτό αποφεύγεται. Η εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο ήταν του Δημήτρη Καιρίδη και ο πρωθυπουργός την έκανε αμέσως αποδεκτή.

Η Σοφία και το «λαϊβάκι»

Ένας γεωργός από την Καστοριά, ο Νικόλαος Κάκκος, στο TikTok αφού έκανε διάφορα πολιτικά σχόλια δείχνοντας την δυσαρέσκειά του  στην κυβέρνηση και την προτίμησή του στα μικρά δεξιά κόμματα, αναφέρθηκε και στην υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Σοφία Βούλτεψη. Ανακοίνωσε ότι στην περιοδεία που κάνει θα περάσει από το χωριό του την Ιεροπηγή και θα πάει και στο διπλανό το Δενδροχώρι. Την περιμένει για να την φιλοξενήσει, όπως είπε, να την γνωρίσει και στην μητέρα του για να πιούν μαζί καφέ. Αλλά την προειδοποίησε ότι θα της κάνει και καυτά ερωτήματα. «Κι αν θέλει κάνουμε κι ένα λαϊβάκι» τόνισε, εννοώντας μια live αναμετάδοση στο TikTok. Για να δούμε! Θα αρπάξει το γάντι η Σοφία;

Τι ακούνε τ αυτιά του!

Πρώην ΠΑΣΟΚ είναι ο πρόεδρος των Δημοκρατών Ανδρέας Λοβέρδος και στις περιοδείες που κάνει περνάει και από εκλογικά περίπτερα του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη. Τον αισθάνονται οικείο τους, όπως λέει και εκφράζονται ελεύθερα. «Τι ακούν τα αυτιά μου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν θέλετε να ξέρετε!» συνηθίζει να λέει. Αφήνει αιχμές και για την ΝΔ. «Στο κέντρο απευθύνομαι, δεν διαφέρουμε σε πολλά» λέει. Με κάποιους με υψηλά αξιώματα έζησαν και τις ίδιες άσχημες εμπειρίες, διώχθηκαν για την Novartis, τους είπαν προδότες κλπ. όπως λέει. Κάποιες εκλογικές περιφέρειες ήδη βρίσκονται στα ραντάρ του Μαξίμου ως προς τα ποσοστά που θα γράψουν οι Δημοκράτες με ενθάρρυνση νεοδημοκρατών. Άραγε τι εννοούν;

Οι νέες κινήσεις της Metlen

Χείμαρρος ήταν χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metlen Energy & Metals (πρώην Mytilineos) Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που εγκρίθηκε και η νέα επωνυμία του ομίλου. Ανακοίνωσε πως σύντομα θα διαθέτει και τρίτο εργοστάσιο μεταλλικών κατασκευών στο Βόλο, με νέα εξαγορά, που έρχεται να συμπληρώσει τις δύο 100% εξαγωγικές μονάδες που λειτουργεί σήμερα ο όμιλος. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απόκτησης ποσοστού της Helleniq Energy, αν πωλήσει κάποιος βασικός μέτοχος όπως είπε, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και μήνες στην αγορά. Ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει ήδη αποκτήσει αξιόλογη θέση στη Helleniq Energy προκειμένου να παρακολουθήσει από πιο κοντά τις εξελίξεις.

Οι προβλέψεις Μυτιληναίου για το βωξίτη που σπανίζει

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος παραπονέθηκε χθες που πέρασε «στο ντούκου» η μεγάλη συμφωνία που είχε ανακοινώσει για την προμήθεια πρώτης ύλης (βωξίτη) για τη μονάδα αλουμίνας από τη Γκάνα. Πρόκειται για τεράστια ποσότητα, περίπου 300 εκατ. τόνους, εξαιρετικής ποιότητας, βωξίτη, όπως είπε και εξήγησε πως διεθνώς οι αναλυτές αρχίζουν να ζυγίζουν τις εταιρείες αλουμινίου από την πρόσβαση σε κοιτάσματα βωξίτη καθώς το μετάλλευμα σπανίζει. Η Mytilineos με την εξαγορά της Imerys Βωξίτες και τη συμφωνία στη Γκάνα έχει εξασφαλίσει σημαντικότατες ποσότητες. Ο επιχειρηματίας είπε πως το 70% του βωξίτη που χρησιμοποιεί σήμερα η Κίνα προέρχεται από τη Γουινέα με αποτέλεσμα οι τιμές του μεταλλεύματος να συνδέονται με την πολιτική αστάθεια στη χώρα (συνηθισμένη στα πραξικοπήματα!). Το θέμα με την πρόσβαση των παραγωγών αλουμίνας / αλουμινίου σε κοιτάσματα βωξίτη θα απασχολεί ολοένα και περισσότερο την αγορά είπε χθες ο Ευαγγ. Μυτιληναίος.

Γιατί έφυγε ξαφνικά ο Τ. Γεωργακόπουλος από την JP Morgan

Ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό εμφανίζονταν μέχρι και ως υποψήφιος για τη θέση του Jamie Dimon, του επί ένα τέταρτο του αιώνα αφεντικού της JP Morgan, ο Τάκης Γεωργακόπουλος βρέθηκε ξαφνικά εκτός ομίλου. Ο Τ. Γεωργακόπουλος ήταν επικεφαλής του τομέα πληρωμών του αμερικανικού ομίλου και ένα από τα δύο ανώτερα στελέχη που υπέγραψαν τη συμφωνία μετόχων για την εξαγορά του 48,5% της Viva Wallet. Η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου για τις αγωγές που έχουν καταθέσει ο Χάρης Καρώνης και ο συνεταίρος του Μάκης Αντύπας κατά της JP Morgan, και της αγωγής της τελευταίας κατά των δύο επιχειρηματιών, αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ορισμένοι θεωρούν πως η ξαφνική αποχώρηση Γεωργακόπουλου δε συνδέεται μόνο με το παιχνίδι διαδοχής στην JP Morgan αλλά και την υπόθεση Viva Wallet.

Η ΕΤΑΔ και ο υπάλληλος που έφαγε σφυριές!

Η στήλη είχε επισημάνει πως η συμπαθέστατη διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΤΑΔ Ηρώ Χατζηγεωργίου μάλλον δεν μπορούσε να πιστέψει όσα της έλεγαν για την κρατική εταιρεία ακινήτων. Γι’ αυτό και δέχθηκε να αναλάβει μια ηλεκτρική καρέκλα υψηλής τάσης και μάλλον μετανιώνει για την επιλογή της κάθε ημέρα που περνάει. Σίγουρα θα ξανασκέφτηκε εκείνο το «Ναι» που είχε πει στον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη όταν έμαθε πως προχθές ένας υπάλληλος της ΕΤΑΔ που ασχολείται με βραχυχρόνιες μισθώσεις σε παραλίες και άλλους τουριστικούς προορισμούς προσέκρουσε (δύο – τρεις φορές) σε σφυρί! Δέχθηκε επίθεση από τραμπούκους μπροστά στο παιδί του, έξω από το σπίτι του από ανθρώπους που μάλλον δε συμφωνούσαν με τις επιλογές του για κάποια μίσθωση. Η κα Χατζηγεωργίου μετέθεσε ακαριαία τον άνθρωπο σε άλλο πόστο. Επέζησε από τις πρώτες σφυριές, σωστά τον προστατεύει από τις επόμενες…

Παιχνίδι για πολύ λίγους είναι πλέον οι ΑΠΕ

Όσα υποστηρίζουν εδώ και αρκετούς μήνες άνθρωποι του ενεργειακού κλάδου επανέλαβε χθες ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για τις επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Ο επιχειρηματίας προέβλεψε πως σταδιακά θα καταργηθούν τελείως οι ταρίφες (προκαθορισμένες τιμές πώλησης) και οι επενδυτές που τοποθετούνται σε ένα έργο ΑΠΕ θα παίρνουν την ευθύνη του εμπορικού κινδύνου και του κινδύνου πως για κάποιες ώρες οι τιμές θα είναι χαμηλές ή αρνητικές. Πως θα βρεθεί η νέα ισορροπία; «Με τη συγκέντρωση της αγοράς ενέργειας σε λίγους ισχυρούς ομίλους που θα μπορούν να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα». Πάνε, δηλαδή, οι εποχές που όποιος είχε κομπόδεμα θεωρούσε πως θα επενδύσει σε ένα φωτοβολταϊκό και θα έχει σίγουρο εισόδημα για μια ζωή.

Οι νέες κινήσεις της Metlen

Χείμαρρος ήταν χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metlen Energy & Metals (πρώην Mytilineos) Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που εγκρίθηκε και η νέα επωνυμία του ομίλου. Ανακοίνωσε πως σύντομα θα διαθέτει και τρίτο εργοστάσιο μεταλλικών κατασκευών στο Βόλο, με νέα εξαγορά, που έρχεται να συμπληρώσει τις δύο 100% εξαγωγικές μονάδες που λειτουργεί σήμερα ο όμιλος. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απόκτησης ποσοστού της Helleniq Energy, αν πωλήσει κάποιος βασικός μέτοχος όπως είπε, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και μήνες στην αγορά. Ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει ήδη αποκτήσει αξιόλογη θέση στη Helleniq Energy προκειμένου να παρακολουθήσει από πιο κοντά τις εξελίξεις.

Οι προβλέψεις Μυτιληναίου για το βωξίτη που σπανίζει

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος παραπονέθηκε χθες που πέρασε «στο ντούκου» η μεγάλη συμφωνία που είχε ανακοινώσει για την προμήθεια πρώτης ύλης (βωξίτη) για τη μονάδα αλουμίνας από τη Γκάνα. Πρόκειται για τεράστια ποσότητα, περίπου 300 εκατ. τόνους, εξαιρετικής ποιότητας, βωξίτη, όπως είπε και εξήγησε πως διεθνώς οι αναλυτές αρχίζουν να ζυγίζουν τις εταιρείες αλουμινίου από την πρόσβαση σε κοιτάσματα βωξίτη καθώς το μετάλλευμα σπανίζει. Η Mytilineos με την εξαγορά της Imerys Βωξίτες και τη συμφωνία στη Γκάνα έχει εξασφαλίσει σημαντικότατες ποσότητες. Ο επιχειρηματίας είπε πως το 70% του βωξίτη που χρησιμοποιεί σήμερα η Κίνα προέρχεται από τη Γουινέα με αποτέλεσμα οι τιμές του μεταλλεύματος να συνδέονται με την πολιτική αστάθεια στη χώρα (συνηθισμένη στα πραξικοπήματα!). Το θέμα με την πρόσβαση των παραγωγών αλουμίνας / αλουμινίου σε κοιτάσματα βωξίτη θα απασχολεί ολοένα και περισσότερο την αγορά είπε χθες ο Ευαγγ. Μυτιληναίος.

Γιατί έφυγε ξαφνικά ο Τ. Γεωργακόπουλος από την JP Morgan

Ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό εμφανίζονταν μέχρι και ως υποψήφιος για τη θέση του Jamie Dimon, του επί ένα τέταρτο του αιώνα αφεντικού της JP Morgan, ο Τάκης Γεωργακόπουλος βρέθηκε ξαφνικά εκτός ομίλου. Ο Τ. Γεωργακόπουλος ήταν επικεφαλής του τομέα πληρωμών του αμερικανικού ομίλου και ένα από τα δύο ανώτερα στελέχη που υπέγραψαν τη συμφωνία μετόχων για την εξαγορά του 48,5% της Viva Wallet. Η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου για τις αγωγές που έχουν καταθέσει ο Χάρης Καρώνης και ο συνεταίρος του Μάκης Αντύπας κατά της JP Morgan, και της αγωγής της τελευταίας κατά των δύο επιχειρηματιών, αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ορισμένοι θεωρούν πως η ξαφνική αποχώρηση Γεωργακόπουλου δε συνδέεται μόνο με το παιχνίδι διαδοχής στην JP Morgan αλλά και την υπόθεση Viva Wallet.

Η ΕΤΑΔ και ο υπάλληλος που έφαγε σφυριές!

Η στήλη είχε επισημάνει πως η συμπαθέστατη διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΤΑΔ Ηρώ Χατζηγεωργίου μάλλον δεν μπορούσε να πιστέψει όσα της έλεγαν για την κρατική εταιρεία ακινήτων. Γι’ αυτό και δέχθηκε να αναλάβει μια ηλεκτρική καρέκλα υψηλής τάσης και μάλλον μετανιώνει για την επιλογή της κάθε ημέρα που περνάει. Σίγουρα θα ξανασκέφτηκε εκείνο το «Ναι» που είχε πει στον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη όταν έμαθε πως προχθές ένας υπάλληλος της ΕΤΑΔ που ασχολείται με βραχυχρόνιες μισθώσεις σε παραλίες και άλλους τουριστικούς προορισμούς προσέκρουσε (δύο – τρεις φορές) σε σφυρί! Δέχθηκε επίθεση από τραμπούκους μπροστά στο παιδί του, έξω από το σπίτι του από ανθρώπους που μάλλον δε συμφωνούσαν με τις επιλογές του για κάποια μίσθωση. Η κα Χατζηγεωργίου μετέθεσε ακαριαία τον άνθρωπο σε άλλο πόστο. Επέζησε από τις πρώτες σφυριές, σωστά τον προστατεύει από τις επόμενες…

Παιχνίδι για πολύ λίγους είναι πλέον οι ΑΠΕ

Όσα υποστηρίζουν εδώ και αρκετούς μήνες άνθρωποι του ενεργειακού κλάδου επανέλαβε χθες ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για τις επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Ο επιχειρηματίας προέβλεψε πως σταδιακά θα καταργηθούν τελείως οι ταρίφες (προκαθορισμένες τιμές πώλησης) και οι επενδυτές που τοποθετούνται σε ένα έργο ΑΠΕ θα παίρνουν την ευθύνη του εμπορικού κινδύνου και του κινδύνου πως για κάποιες ώρες οι τιμές θα είναι χαμηλές ή αρνητικές. Πως θα βρεθεί η νέα ισορροπία; «Με τη συγκέντρωση της αγοράς ενέργειας σε λίγους ισχυρούς ομίλους που θα μπορούν να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα». Πάνε, δηλαδή, οι εποχές που όποιος είχε κομπόδεμα θεωρούσε πως θα επενδύσει σε ένα φωτοβολταϊκό και θα έχει σίγουρο εισόδημα για μια ζωή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Cyprus: Time to Reunify, το θρίλερ της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο Μπελέρης στα έδρανα της ολομέλειας, γιατί δεν θα έχει επιτελείο η Άννα, oι απανωτές θετικές εκθέσεις για τις τράπεζες και τα καμπανάκια, πανηγύρια χωρίς λόγο για το Ταμείο Ανάκαμψης και ο ελληνικός σιδηρόδρομος και οι κινήσεις ανάστασης Καύσωνας της κιλοβατώρας χτυπάει το Μαξίμου, τι είπε η Άννα με Σημίτη, Παπανδρέου, Βενιζέλο, δύο πρόσωπα που δεν πληρώνουν την εισφορά τους στον ΣΥΡΙΖΑ, ο διαγωνισμός του μισού δισ. για το κυβερνητικό πάρκο, η κληρονομιά Σκρέκα στο ΥΠΕΝ, οι νέες μετοχοποιήσεις σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και το ξήλωμα αμαρτωλών υπηρεσιών από Ν. Χαρδαλιά Από τα Αριστερά το μανιφέστο της Άννας, τι είπε ο Ραγκούσης για τα τρολ στην Πολιτική Γραμματεία, τα καψώνια των Αλβανών στον Μπελέρη και η Μέτσολα, η Ηρώ Χατζηγεωργίου και το πλιάτσικο στην ΕΤΑΔ, ο εφοπλιστής και τα ναυπηγεία Το αντάρτικο Σπίρτζη και η παραπομπή για διαγραφή, χωρίς λευκό καπνό για ΑΥΓΗ και Κόκκινο, απειλές για το 4ο πρόσωπο και 700 αγωγές για τα e mails, κινητοποίηση στο ΥΠΕΝ για τις τιμές στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τι κάνουν οι Ιταλοί με τα ναυπηγεία και τι δεν κάνει η Ελλάδα και η Ασία θα κερδίσει από το επενδυτικό σχέδιο των 1,2 δισ. ευρώ της Attica
αποCRYPTOγράφος Τελευταίες ειδήσεις