Site icon NewsIT

Από τα Αριστερά το μανιφέστο της Άννας, τι είπε ο Ραγκούσης για τα τρολ στην Πολιτική Γραμματεία, τα καψώνια των Αλβανών στον Μπελέρη και η Μέτσολα, η Ηρώ Χατζηγεωργίου και το πλιάτσικο στην ΕΤΑΔ, ο εφοπλιστής και τα ναυπηγεία

15.07.2024 | 06:02
Από τα Αριστερά το μανιφέστο της Άννας, τι είπε ο Ραγκούσης για τα τρολ στην Πολιτική Γραμματεία, τα καψώνια των Αλβανών στον Μπελέρη και η Μέτσολα, η Ηρώ Χατζηγεωργίου και το πλιάτσικο στην ΕΤΑΔ, ο εφοπλιστής και τα ναυπηγεία

 

Καψώνια!

Καψώνια μέχρι την τελευταία στιγμή  έκαναν οι Αλβανοί στον Φρέντι Μπελέρη για να πάρει άδεια από την φυλακή και να μεταβεί στο Στρασβούργο για να ορκιστεί με τους άλλους 719 ευρωβουλευτές αύριο. Το αστυνομικό τμήμα Χειμάρρας έβαλε την πρώτη υπογραφή, αλλά η διεύθυνση φυλακών χρειάστηκε τρεις συνεδριάσεις για να αποφασίσει τους όρους. Τελικά δεν θα συνοδεύεται από Αλβανό αστυνομικό. Μπήκαν όμως εγγυητές που θα εξασφαλίσουν την επιστροφή του στις φυλακές το Σάββατο (13.7.2024) το απόγευμα (λες και θα δραπέτευε!). Εκτός απροόπτου ο Μπελέρης με την σύζυγο του Αντωνία και πολιτικούς του φίλους σήμερα το πρωί (15.7.2024) πετάνε από τα Τίρανα στην Αθήνα και το μεσημέρι μαζί με τους άλλους ευρωβουλευτές της ΝΔ για Φραγκφούρτη κι από εκεί οδικώς θα μεταβούν το Στρασβούργο όπου θα συνεδριάσει η ολομέλεια του νέου ευρωκοινοβουλίου. 

Μέτσολα – Μητσοτάκης

Η διαρροή ότι η αλβανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως στον  φυλακισμένο πρώην δήμαρχο Χειμάρρας και εκλεγμένο ευρωβουλευτή της ΝΔ Φρέντι Μπελέρη να πετάξει στο Στρασβούργο δόθηκε την Παρασκευή (12.7.2024) από το γραφείο της προέδρου του ευρωκοινοβουλίου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σε ανοιχτή γραμμή με την Ρομπέρτα Μέτσολα. Υπήρξε πλούσιο παρασκήνιο. Το ευρωκοινοβούλιο άσκησε πιέσεις στον Ράμα για να δοθεί η άδεια ορκωμοσίας. Ο στόχος που ήταν να αναγνωριστεί ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό και όχι διμερές θέμα επετεύχθη. Αποτελεί δικαίωση και για τον Σταύρο Παπασταύρου που εξαρχής πρότεινε την υποψηφιότητα Μπελέρη μέσα στο πλαίσιο της συγκεκριμένης στρατηγικής και έκτοτε υποστηρίζει με πολλούς τρόπους το κάθε βήμα Μπελέρη αν και βρίσκεται  εκτός κυβέρνησης.

Πόλεμος για τα «Συριζοτρολ»

Πολύ σκόνη έχει σηκωθεί για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, ως προς το αν, ποιος και πόσα τα πληρώνει με «μαύρα», άσπρα, …γκρι. Να θυμίσουμε ότι πρώτος άνοιξε δημόσια το θέμα και μάλιστα με προσφυγή στην δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Πάνος Σκουρλέτης τον Νοέμβριο του 2023. Κατήγγειλε ότι «πρόκειται για παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα»,  που βοήθησαν την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη  και χτυπούσαν αυτούς που ήταν απέναντι – ανάμεσα τους και τον ίδιο. «Επώνυμοι που αρθρογραφούν σε εφημερίδες ήταν υπεύθυνοι για 50 λογαριασμούς των social media του προέδρου» τόνισε ο Σκουρλέτης. Ο Χρήστος Σπίρτζης πρόσφατα δήλωσε ότι κάποιοι πληρώνονται για να υποστηρίζουν τον Κασσελάκη στα social media. «Εγώ ζήτησα τον κατάλογο των ανθρώπων που έχουν έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με οποιονδήποτε μέσω του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε. Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι επί των ημερών του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πληρώνει τρολ ξεσηκώνοντας θύελλα από τους διαφωνούντες ότι αφήνει υπονοούμενα για τον Τσίπρα.

Ο Ραγκούσης! 

Η συζήτηση έφτασε και στην Πολιτική Γραμματεία. Ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται να είπε ότι αυτό που γίνεται με τρολ του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι σαν open secret και τώρα πάλι χρησιμοποιούνται αλλά για να εξαπολύουν εσωτερικά πυρά. Τον διέκοψε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Δηλαδή επιβεβαιώνεις αυτά που λέει ο Σκουρλέτης, ότι ο Τσίπρας πλήρωνε τρολ;» του είπε. «Δεσμεύομαι ότι επί των ημερών μου τρολ δεν θα πληρωθούν. Εδώ δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε μισθούς. Θα πληρώνουμε τρολ;» Η συζήτηση για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ανάβει φωτιές. Θα κορυφωθεί αυτήν την εβδομάδα καθώς η Πολιτική Γραμματεία καλείται να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της Αυγής.

Μανιφέστο «κλίνατε προς αριστερά»

Με ένα μανιφέστο το οποίο θα κλείνει προς αριστερά, όπως αναφέρουν οι πηγές του newsit.gr, η Άννα Διαμαντοπούλου θα ανακοινώσει μέσα στα επόμενα 24ωρα την υποψηφιότητα της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Θα τραβήξει σαφείς διαχωριστικές γραμμές  από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα ρίξει το βάρος της στην κοινωνική πολιτική. Το 2021 η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων ορίστηκε πρόεδρος της Υψηλού Επιπέδου Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το μέλλον του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής προστασίας και της εργασίας. 

Κοινωνικό κράτος

Το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει, η κυρία Διαμαντοπούλου, θα υιοθετήσει το πλαίσιο για το μέλλον του κοινωνικού κράτους που επεξεργάστηκε η Ομάδα της Υψηλού Επιπέδου Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφορούσε 21 συστάσεις για την βελτίωση των συστημάτων κοινωνικής προστασίας και του κράτους πρόνοιας σε έξι τομείς: στήριξη των παιδιών, των νέων και των οικογενειών, συμπεριληπτική κοινωνική προστασία και δια βίου μάθηση, στήριξη επαρκών εισοδημάτων και ποιοτικής μακροχρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων, προώθηση συμπεριληπτικών και ποιοτικών υπηρεσιών, διασφάλιση βιώσιμης χρηματοδότησης για ανθεκτικό κράτος πρόνοιας και ενίσχυση τη μελλοντικής ικανότητας της ΕΕ να εγγυάται την κοινωνική προστασία.

Η Άννα και ο Μητσοτάκης

Η αχίλλειος πτέρνα της Άννας Διαμαντοπούλου για την οποία ήδη άρχισαν να αφήνουν αιχμές συνυποψήφιοι της είναι η ταύτιση απόψεων που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τότε που ήταν και οι δυο υπουργοί. Τον Μάρτιο του 2019 όταν εξέπνεε η κυβέρνηση Τσίπρα, σε συνέντευξη της στον Δημήτρη Δανίκα (Πρώτο Θέμα), τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της αυτοδυναμίας της ΝΔ. «Μια τέτοια αυτοδυναμία θα εξυπηρετούσε και το ΚΙΝΑΛ ώστε να αποφύγει τα διλήμματα» δήλωσε. «Μια αυτοδυναμία που δεν θα είναι αλαζονική» τόνισε. «Για μια συναίνεση διαφορετική. Θα είναι άραγε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανοιχτή στον διάλογο και συνεργάσιμη με τις άλλες δυνάμεις;» Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα  έχουν δοθεί στα πέντε χρόνια ζωής που έκλεισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες της, και ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ γίνεται ιδιαίτερα κρίσιμος. 

Αυτονομία 

Η Άννα Διαμαντοπούλου πιστεύει στην αυτονομία του ΠΑΣΟΚ. Θα έχει καθαρές  θέσεις απέναντι και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Στέφανο Κασσελάκη όπως τονίζουν οι συνεργάτες της. Η σοσιαλδημοκρατία θα είναι το ιδεολογικό της άρμα. Και βέβαια θα πρέπει να απαντήσει και στο πως η ίδια βλέπει την προοπτική της συνένωσης των προοδευτικών δυνάμεων των οποίων ο κατακερματισμός δυναμιτίζει την οποιαδήποτε δυναμική εξουσίας αλλά και το πως βλέπει την προοπτική μιας συγκυβέρνησης εάν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα αλλά χωρίς αυτοδυναμία. 

Τα έχει μπερδέψει η Ηρώ Χατζηγεωργίου της ΕΤΑΔ

Υπάρχει μια σύγχυση στο μυαλό της διοίκησης του Υπερταμείου και της διευθύνουσας συμβούλου της ΕΤΑΔ Ηρώς Χατζηγεωργίου. Έχουν την εντύπωση πως το καθήκον τους εξαντλείται στη διαρροή όσων απίστευτων συμβαίνουν στην κρατική εταιρεία ακινήτων! Προς τιμήν τους, τον τελευταίο καιρό βγαίνουν στην επιφάνεια απίθανες υποθέσεις. Όμως, εκτός από τις μηνυτήριες αναφορές κατά των αετονύχηδων θεωρούν πως δε χρειάζεται να ανακοινώσουν ούτε τι μέτρα λαμβάνουν προκειμένου να σταματήσει το πλιάτσικο (γιατί περί αυτού πρόκειται!) στην ΕΤΑΔ, ούτε ποιους μηχανισμούς καθημερινού ελέγχου δημιουργούν, ποια στελέχη μεταθέτουν ή αναβαθμίζουν προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα η κρατική επιχείρηση.

Τη μία ημέρα μαθαίνουμε πως έσπασαν το κεφάλι υπαλλήλου που διερευνούσε βραχυχρόνιες μισθώσεις, την άλλη πως υπάλληλοι της ΕΤΑΔ είχαν μισθώσει χώρο στο κλειστό στάδιο του Τάε Κβον Ντο για συναυλία χωρίς η εταιρεία να εισπράξει ούτε ευρώ, την άλλη πως κυκλώματα πάνε και ζητούν μίζες από νόμιμους μισθωτές κρατικών ακινήτων για να μην μπλέξουν. Φανταστείτε πως όλα αυτά συμβαίνουν ενώ εδώ και περίπου 15 χρόνια έχει ανακοινωθεί η «αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας» και εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια λειτουργεί το Υπερταμείο που διαφημίζει πως αναβαθμίζει την οργάνωση των κρατικών φορέων που ελέγχει!

«Το παίρνω, γεμίστε τη δεξαμενή!»

Οι εικόνες εκτυλίχθηκαν πρόσφατα σε ναυπηγείο με γνωστό εφοπλιστή που έχει δωρίσει πλοίο ειδικών καθηκόντων στο Πολεμικό Ναυτικό να διαπιστώνει πως οι εργασίες επισκευής που είχε αναθέσει έχουν γίνει εντελώς πρόχειρα. «Λύστε το, το παίρνω, γεμίστε τη δεξαμενή» φώναζε έξω φρενών ο εφοπλιστής. Μάλιστα είχε πάει για έλεγχο των εργασιών συνοδεία τριών συνταξιούχων ναυάρχων οι οποίοι συμφώνησαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τις επισκευές προκειμένου στη συνέχεια το πλοίο να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό. Το σχόλιο έρχεται να συμπληρώσει όσα έγραφε προ ημερών η στήλη για τις προτεραιότητες, τη στρατηγική και την ποιοτική εξέλιξη των ελληνικών ναυπηγείων…

Νίκος Χριστοδουλίδης υπέρ διασύνδεσης!

Υπερ της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου εκφράστηκε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξη του στην Καθημερινη. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «οι δημόσιες δηλώσεις από κάποιους για το συγκεκριμένο θέμα, που ορισμένες φορές προκαλούν και αρνητικές αναφορές για την Κύπρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν βοηθούν στην παρούσα συγκυρία. Επαναλαμβάνω, πολιτικά, γεωπολιτικά και ενεργειακά, το έργο είναι υψηλής σημασίας για την Κυπριακή Δημοκρατία. Η τελική απόφαση θα ληφθεί βάσει των οικονομικών δεδομένων που οφείλουμε, όπως να λαμβάνουμε υπόψη προτού πάρουμε αποφάσεις».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εμφανίστηκε να θεωρεί μονόδρομο την ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα. Εξήγησε πως η Κύπρος «είναι το μοναδικό κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ενεργειακά απομονωμένο» και γι’ αυτό η διασύνδεση «είναι καθοριστικής σημασίας για να επιτύχουμε έναν από τους βασικούς στόχους αυτής της κυβέρνησης: τη μείωση της τιμής του ηλεκτρισμού. Οι τιμές στην Κύπρο , λόγω και της ενεργειακής απομόνωσης, είναι σαφώς υψηλότερες σε σύγκριση με άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Από φθινόπωρο τα νεότερα για Avramar

Αν βγαίνει κάτι ενδιαφέρον, μέχρι στιγμής, από την υπόθεση της Avramar και των υποψηφίων επενδυτών είναι ο μεγάλος αριθμός Ελλήνων που συμμετέχουν στο στελεχιακό δυναμικό του αραβικού ομίλου Aqua Bridge. Η Aqua Bridge είναι ένας από τους τρεις διεκδικητές που πέρασαν στο τελικό στάδιο της διαδικασίας και στα στελέχη του περιλαμβάνεται πλήθος Ελλήνων όπως ο κ. Μαν. Μηλιωτάκης, ο Πάνος Φωσής, ο Απ. Θωμάς και άλλοι. Η Aqua Bridge που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντιμετωπίζει στον «τελικό» για την Avramar τους Ισπανούς της Atitlan και την επενδυτική εταιρεία Diorasis που ήδη ελέγχει την Philosopish, τον δεύτερο μεγαλύτερο ελληνικό όμιλο ιχθυοκαλλιεργειών. Νωρίτερα από το φθινόπωρο δεν πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις.

Ο «Αστικός Περίπατος» της Αθηναϊκής Ριβιέρας και οι «μαύρες τρύπες»

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε ανακοινώσει και το έργο, θα παρευρεθεί σήμερα στην υπογραφή της σύμβασης για τον αστικό περίπατο της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Όπως είχε ανακοινωθεί θα περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο από το ΣΕΦ μέχρι το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πως ακριβώς (και από που) θα διασχίζει ο ποδηλατόδρομος / περίπατος το συγκρότημα του Ελληνικού. Επίσης αφού πάει ο πρωθυπουργός στο παραλιακό μέτωπο δε ρωτάει να μάθει τι γίνεται με κάτι στοιχειωμένες επενδύσεις όπως η αναβάθμιση της μαρίνας Αλίμου; Που έχουν μπλέξει οι επενδυτές;

αποCRYPTOγράφος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version