Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Η πρεμιέρα ενός Δούκα, που βρέθηκαν ΓΑΠ- Γερουλάνος, γκρίνια στη ΝΔ, νέο πρόσωπο στο Μαξίμου, τα παραγωγικά υπουργεία με τις σταθερές ηγεσίες, οι επενδύσεις σε κατοικίες, η σύγκριση Μιλάνου με Κάιρο και το σχέδιο εισαγωγής της Lamda Malls στο ΧΑ

Η πρεμιέρα ενός Δούκα, που βρέθηκαν ΓΑΠ- Γερουλάνος, γκρίνια στη ΝΔ, νέο πρόσωπο στο Μαξίμου, τα παραγωγικά υπουργεία με τις σταθερές ηγεσίες, οι επενδύσεις σε κατοικίες, η σύγκριση Μιλάνου με Κάιρο και το σχέδιο εισαγωγής της Lamda Malls στο ΧΑ

Δούκας vs Νίκος

Νέα δεδομένα στην σκακιέρα δημιουργεί το «παρών» του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα στην εσωκομματική αντιπαράθεση που ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία μετά το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Πέτυχε τις προηγούμενες ημέρες όλοι να περιμένουν τι θα πει στην συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής. Τελικά πήρε ευθέως θέση ως προς την επίσπευση της εσωκομματικής διαδικασίας για εκλογή ηγεσίας αλλά χωρίς να δηλώνει εάν θα είναι υποψήφιος. Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ από τις εκλογές του Ιουνίου του 2023 έχασε 100.000 ψήφους. «Με δικαιολογίες και ροκάνισμα του χρόνου, ο χώρος κινδυνεύει να εκφυλιστεί και το αίτημα «κάντε επιτέλους κάτι» έρχεται από παντού» τόνισε ζητώντας οδικό χάρτη των αλλαγών. Τον απασχολεί και η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης. «Δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε επιτροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες» τόνισε.

«Είσαι δήμαρχος!»

Η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη ήρθε μέσω του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Θανάση Γλαβίνα. «Ο κ.Δούκας εκλέχθηκε πριν από έξι μήνες δήμαρχος Αθηναίων» δήλωσε στο Open. «Τον επέλεξαν οι Αθηναίοι για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και την αλαζονεία του κ.Μπακογιάννη. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται για τις πράξεις και τα λόγια του». Το ότι είναι δήμαρχος, θεωρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ότι είναι η αχίλλειος πτέρνα του Δούκα. Το ερώτημα που θα μπαίνει θα είναι εάν θα παραιτηθεί από δήμαρχος στην περίπτωση που κατεβεί υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ιούλιο ή Σεπτέμβριο;

Οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες που η πρόταση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου να έρθει η εκλογή προέδρου γύρω στον Νοέμβριο Δεκέμβριο – ένα χρόνο πριν το Φθινόπωρο του 2025 όπως προβλέπει το καταστατικό – μοιάζει μακρινή. Παραμένει στο τραπέζι αλλά με ελάχιστες πιθανότητες. «Δεν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ» λένε χαρακτηριστικά. Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια με βάση τις εισηγήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα: Εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία μέσα στον Ιούλιο ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο. Το πρώτο φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες τουλάχιστον αυτή τη στιγμή

Παίζουν τα όργανα

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Η σύνθεση του είναι επιλογής του Νίκου Ανδρουλάκη. Για τις 30 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η Κεντρική Επιτροπή την οποία επίσης ήλεγχε σε μεγάλο βαθμό. Το ερώτημα είναι εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης προσκαλέσει και την Κοινοβουλευτική Ομάδα ώστε να μιλήσουν όλοι. Δεν αποκλείεται πάντως ο ίδιος να πάρει την πρωτοβουλία και να προτείνει την ημερομηνία για τις εσωκομματικές εκλογές όπως έγραψε το NEWSIT την Παρασκευή.

Το ένα τρίτο της ΚΟ

Από τους 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, γύρω στους 12-14 είτε ενδιαφέρονται οι ίδιοι να διεκδικήσουν την ηγεσία απέναντι στον Ανδρουλάκη είτε απλώς εκφράζουν την αντίδραση τους για το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο χρεώνουν στον πρόεδρο. Είναι οι: Παύλος Γερουλάνος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Παύλος Χρηστίδης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης, Μιλένα Αποστολάκη, Απόστολος Πάνας, Ευαγγελία Λιακούλη, κα. Θέμα ηγεσίας έχει θέση και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης.

Οι προεδρικοί

Οι προεδρικοί που δίνουν τη μάχη των τηλεπαραθύρων και των ερτζιανών μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Είναι ο Δημήτρης Μάντζος, ο Παναγιώτης Δουδωνής, ο εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας, ο Φρέντυ Παρασύρης, ο Μανώλης Χνάρης. Στηρίζουν Νίκο Ανδρουλάκη επίσης οι Κατερίνα Καζάνη, Γιάννης Τσίμαρης και Παναγιώτα Γρηγοράκου. Γύρω στους 8 βουλευτές δεν έχουν εκφραστεί δημοσίως. Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στο δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews.

ΓΑΠ – Γερουλάνος

Στην Κεφαλονιά εθεάθησαν το Σαββατοκύριακο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο βουλευτής και πιθανός υποψήφιος στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος. Δεν πήγαν μαζί στο νησί αλλά αν συναντήθηκαν σίγουρα θα συζήτησαν και για τα τεκταινόμενα του ΠΑΣΟΚ. Τον Γερουλάνο ο Γιώργος τον έφερε στην Ελλάδα όταν ήταν στο υπ.Εξωτερικών. Αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ θυμούνται τον πρώην πρωθυπουργό να σπεύδει στο εκλογικό περίπτερο του Χάρη Δούκα, την βραδιά της μεγάλης νίκης, για να τον συγχαρεί. Θα στηρίξει κάποιον εκ των υποψηφίων με δήλωση ή θα το αποφύγει τουλάχιστον δημοσίως; Μέχρι στιγμής κανείς δεν στοιχηματίζει ως προς το τι θα αποφασίσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στον Τσίπρα

Σήμερα γίνεται η μεγάλη εκδήλωση του Ιδρύματος Τσίπρα με το Ίδρυμα Ζάεφ στο «Ωδείο Αθηνών» με διεθνείς προσωπικότητες για την Συμφωνία των Πρεσπών. Θα υπάρχουν και εγχώριες παρουσίες και απουσίες από τον χώρο της κεντροαριστεράς που θα συζητηθούν. Θα δώσουν το «παρών» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όχι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Εννοείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης που θα έχει και τετ α τετ με υψηλούς προσκεκλημένους. Προσκλήθηκαν και οι 11 βουλευτές της Νέας Αριστεράς. Ο Αλέξης Χαρίτσης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα παρεβρεθούν. Υπήρξε μια ενόχληση από προεδρικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσκληση Τσίπρα στην Νέα Αριστερά αλλά ξεπεράστηκε.

Γαλάζια γκρίνια

Ο ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προκαλέσει μεγάλη μουρμούρα. Ο πρώτος που αντέδρασε διότι βρέθηκε εκτός κυβέρνησης ήταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης ο οποίος συνέδεσε την έξοδο του με το ότι δεν ψήφισε την ρύθμιση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Μπήκαν όμως βουλευτές που καταψήφισαν όπως ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Κώστας Καραγκούνης κα. Περίμενε την υπουργοποίηση του ο Μακάριος Λαζαρίδης, μπήκε στην κυβέρνηση και πάλι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την ίδια εκλογική περιφέρεια την Καβάλα. Ο Νότης Μηταράκης που επίσης δεν υπουργοποιήθηκε άνοιξε θέμα για το πρόσωπο του Προέδρου Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός έχει εκφραστεί πολύ θετικά για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη της Κεντροδεξιάς, τα οποία έχουν ιστορική διαδρομή στην πολιτική, τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, νομίζω είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει όταν αυτή ωριμάσει» δήλωσε ο Μηταράκης στον ΑΝΤ1. Αιχμές άφησε και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Η εμπειρία και η ιστορία διδάσκουν ότι τέτοιου τύπου ανασχηματισμοί συνήθως ξυπνούν τα αντανακλαστικά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» δήλωσε στην Μακεδονία.

Ποια δεξιά;

Αντιδράσεις προκαλεί και η απόφαση του πρωθυπουργού να επιμείνει στο κέντρο και να μην κλίνει προς τα δεξιά όπως αρκετοί του ζητούν διότι θεωρούν ότι γι αυτό έχασε η ΝΔ στις ευρωεκλογές. Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλέστηκε την φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, “Δεν είμαι δεξιός, κεντρώος ή αριστερός, ώστε κάθε φορά να επιλέγω τη λύση που συμφέρει τον τόπο”. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης με άρθρο του στην Εστία εξαπέλυσε πυρά στο Μαξίμου.

«Η παραδοσιακή, η γνήσια λαϊκή Δεξιά είχε προ πολλού παραγκωνιστεί από ένα αυτοσχέδιο παράρτημα του ΠΑΣΟΚ εντός της παράταξης» τόνισε. «Την ώρα που παρατάξεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ (που άλλοτε έβγαζαν φλύκταινες με τον όρο “πατρίδα”) τολμούν και εντάσσουν τώρα τον όρο “πατριωτισμός” στο αφήγημά τους, η ΝΔ δεν φαίνεται να ιδρώνει. Να επιστρέψουμε στις πατριωτικές μας ρίζες και να ασχοληθούμε σοβαρά με τα εθνικά μας θέματα.» Καταπέλτης είναι και το άρθρο του Χρύσανθου Λαζαρίδη, εξ απόρρητων του Αντώνη Σαμαρά. στην Καθημερινή. Αναφέρεται στα ρίχτερ της ευρωκάλπης. «Ασχολούνται ακόμη με το πως θα διασώσουν την στροφή προς το κέντρο που δεν ήταν «στροφή» ήταν καταστροφή, γράφει. «Και δεν ήταν καν προς το κέντρο ήταν προς την woke ατζέντα του ακραίου. Τελικά η κοινωνία έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι παραμένε ανεκπροσώπητη. Και το μήνυμα αυτό δεν το κατάλαβαν ακόμη.»

Νέα επικοινωνιακή ομάδα

Μετά την εκλογή του Δημήτρη Τσιόδρα στην ευρωβουλή, σε ανασχηματισμό προχωράει και το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού στο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μια νέα είσοδος, ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Εεύθερου Τύπου, συγγραφέας Πάνος Αμυράς ο οποίος θα έχει την γενική εποπτεία. Σε ειδικούς ρόλους θα αξιοποιηθούν περαιτέρω ο Γιώργος Ευθυμίου και ο Χρήστος Ζωγράφος.

Χωρίς αλλαγές τα παραγωγικά υπουργεία;

Αν εξαιρέσουμε την επιστροφή στην Πλατεία Συντάγματος του Χρήστου Δήμα, που είχε τοποθετηθεί για διαμόρφωση χαρακτήρα στο υπουργείο Πολιτισμού, δεν υπήρξε καμία αλλαγή προσώπων σε παραγωγικά υπουργεία. Α, μην μπερδεύεστε με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης! Αυτό χρησιμοποιείται επί δεκαετίες είτε για να παρκάρουμε μέχρι νεοτέρας κανέναν υπουργό που προορίζεται για άλλη θέση, είτε για να κατευνάσουμε κάποια περιφέρεια που μας ανησυχεί. Τι κι αν είχε πλημμυρίσει η αγορά με πληροφορίες περί πιθανής αποχώρησης του Θεόδωρου Σκυλακάκη από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) όπου κάθεται σε ηλεκτρική (στην κυριολεξία!) καρέκλα. Τι κι αν ακούστηκε πως μέχρι και στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών είχε προταθεί άλλο υπουργείο, για να εξευμενιστούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά αρνήθηκε. Τι κι αν αρκετοί είχαν βιαστεί να …μετακομίσουν τον Χρήστο Σταϊκούρα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τελικά την πλήρωσε μόνο η συμπαθής (τέως πλέον) υφυπουργός Μεταφορών κα Αλεξοπούλου λόγω Porsche.

Γιατί χρειαζόμαστε νέες επενδύσεις σε κατοικίες

Βρισκόμαστε πολύ μακριά από τα επίπεδα προσφοράς κατοικίας που είχαμε την περίοδο της φούσκας, λίγο πριν την χρεοκοπία της χώρας. Για την ακρίβεια, η κατασκευή νέων κατοικιών την περίοδο 2020- 2023 βρίσκονταν σχεδόν στο ένα τρίτο της περιόδου 2000 – 2009 όταν οι ελληνικές τράπεζες είχαν ξεσπαθώσει με τα στεγαστικά δάνεια στο 100% και 120% του κόστους αγοράς ενός διαμερίσματος. Ενώ την περίοδο 2000 – 2009 κατασκευάζονταν ετησίως στην Αττική περίπου 34.100 νέα διαμερίσματα, την περίοδο 2020 – 2023 κατασκευάζονταν μόλις 8.200 νέα διαμερίσματα το χρόνο. Και το κενό που έχουμε να καλύψουμε είναι μεγάλο (παρά τη δημογραφική καχεξία, η Αθήνα συνεχίζει να μεγαλώνει) αφού στην περίοδο 2010 – 2019 κατασκευάζονταν στην Αττική μόλις 3.700 νέα διαμερίσματα το χρόνο κατά μέσο όρο.

Γι’ αυτό βλέπουμε να οξύνεται το στεγαστικό πρόβλημα με δεδομένο πως σχεδόν το ένα τέταρτο των νέων διαμερισμάτων που κατασκευάστηκε την τελευταία τριετία στην Αττική αφορούσε στα Νότια Προάστια και απευθύνονταν κυρίως σε παχυλά πορτοφόλια που επενδύουν στη χώρα μας για τη «Χρυσή Βίζα». Γι’ αυτό και αυξάνονται οι πιέσεις προς την κυβέρνηση να λάβει μέτρα ενίσχυσης της προσφοράς προσιτών κατοικιών μέσω προγραμμάτων αντίστοιχα με αυτά που υλοποιούνται σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να μην περιορίζεται, δηλαδή, στις επιδοτήσεις ενοικίου και άλλα τέτοια που απευθύνονται τόσο σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, όσο και σε αυτούς που δεν δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα!

Τιμές Μιλάνου με ποιότητα ζωής Καϊρου!

Ανάμεσα στα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν αυτές τις ημέρες οι εταιρείες ακινήτων προκειμένου να πείσουν τους επενδυτές για τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού real estate είναι το γεγονός πως οι τιμές ανά τετραγωνικό στην Αθήνα είναι πολύ μακριά από τις αντίστοιχες σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες! Στην Αθήνα, μας λένε η μέση τιμή πώλησης είναι 11.200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο είναι στο Παρίσι είναι 15.300, στο Μιλάνο 15.000 και στη Ρώμη 13.900 ευρώ ανά τετραγωνικό. Εχουν ακούσει, άραγε για την ποιότητα ζωής σε Μιλάνο και Ρώμη, σε Λισαβώνα ή Γενεύη; Συγκρίνεται το σημερινό χάος και η εγκατάλειψη της ελληνικής πρωτεύουσας με την καθαριότητα, τα υψηλής ποιότητας μέσα μαζικής μεταφοράς, την ατμοσφαιρική ρύπανση της Αθήνας; Πατριώτες, θα ρίξει φωτιά ο θεός να μας κάψει με τη σύγκριση Αθήνας με Λονδίνο ή Μιλάνο!

Ανοίγουν τον αραχνιασμένο φάκελο με τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού

Επειδή, λοιπόν, δεν είμαστε Μιλάνο από πλευράς δημοσίων συγκοινωνιών, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος υποσχέθηκε στα τέλη της εβδομάδας που πέρασε πως θα ανοίξει επιτέλους ο αραχνιασμένος φάκελος με την πρόταση καινοτομίας που έχει καταθέσει η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΑΒΑΞ για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Λαύριο και Ραφήνα καθώς και για την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού μέχρι την Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Η συγκεκριμένη πρόταση μουλιάζει σε κάποιο συρτάρι του υπουργείου Υποδομών ενώ το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αττικής χειροτερεύει ημέρα με την ημέρα. Αυτές οι επεκτάσεις μαζί με το άλλο αραχνιασμένο έργο, την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης μέχρι τον κόμβο Καλυφτάκη της Εθνικής Οδού μπορούν να βοηθήσουν ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Το δυσάρεστο είναι πως κανένα από τα συγκεκριμένα έργα δεν βρίσκεται καν σε στάδιο υπογραφής. Ειδικά η επέκταση της Κύμης έχει προσωρινό ανάδοχο αλλά λόγω προσφυγών και έλλειψης χρηματοδότησης θα πρέπει να περιμένουμε πολύ ακόμα.

Θα μπει φέτος η Lamda Malls στο Χρηματιστήριο;

Με τόσες φήμες που διαβάζουμε γύρω – γύρω περί πώλησης της EFG από τον όμιλο Λάτση, περί σχεδίου αποχώρησης από την Helleniq Energy και άλλα τέτοια, έχουμε ανησυχήσει. Θα προχωρήσει η είσοδος της Lamda Malls στο ελληνικό χρηματιστήριο; Πρόκειται για την θυγατρική της Lamda Development που διαχειρίζεται ήδη τέσσερα εμπορικά κέντρα και θα αναλάβει τη διαχείριση των δύο εμπορικών κέντρων που σχεδιάζονται στο Ελληνικό. Και δεν έχουμε πληροφόρηση περί αλλαγής σχεδίων από πλευράς Lamda για την εισαγωγή της θυγατρικής της στο Χ.Α. Η Lamda Malls με τα τέσσερα υφιστάμενα εμπορικά κέντρα διαχειρίζεται ήδη 207.000 τετραγωνικά μέτρα ενώ αν προστεθούν και τα δύο εμπορικά του Ελληνικού θα φτάσει τα 316.000 τετραγωνικά μέτρα. Για λόγους σύγκρισης, όλοι μαζί οι ανταγωνιστές της διαχειρίζονται σήμερα 294.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικών κέντρων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμφύλιος για την ΑΥΓΗ,  πόσα δίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ποια είναι η  κρατική επιχορήγηση, ο «κόφτης» – σοκ  Παπαθανάση στη ΝΔ, οι παράπλευρες απώλειες της διαιτησίας για την ΑΒΑΞ, o επιδέξιος «ακροβάτης» Ανδρέας Σιάμισιης, ο ΟΔΔΗΧ και οι ευρωεκλογές και το θολό τοπίο της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανεμπόριο και τη βιομηχανία  Τα επινίκια για τα ομόφυλα «καίνε» την ΠτΔ; Τα καρφιά πίσω από τις κλειστές πόρτες, η πρώτη συμμαχία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ποιοι πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι, η σιωπηρή διαμαρτυρία των τραπεζιτών, η ανησυχία τους για τα «ψάρια», αλλάζει το τουριστικό μείγμα της χώρας, οι νέες μεταναστευτικές ροές και ο νέος «εισαγόμενος» πληθωρισμός Έρχονται «ντοκουμέντα» μετά τις καταγγελίες Κασσελάκη για «μαύρα»; Η οργή στελεχών και η σιωπή Τσίπρα, γιατί ο Δούκας πρόλαβε τον Ανδρουλάκη, το θερμό καλοκαίρι με γάμους και διαζύγια στην ενέργεια, οι δύσκολες ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει ο Κωστής Χατζηδάκης, η άποψη Στουρνάρα για την ποιότητα ζωής των Ελλήνων και το νέο επενδυτικό El Dorado της Λαυρεωτικής Στο ΠΑΣΟΚ, έως τον Δεκέμβριο, θα τελειώσουν όλα, πιθανόν αποφυλακίζεται σήμερα ο Μπελέρης, game of thrones και στον ΣΥΡΙΖΑ, η διαδικασία «χώνεψης» στο ΧΑ, το play των αναλυτών στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το νέο τοπίο στις ΑΠΕ, η κυβερνητική διγλωσσία για την ακρίβεια και οι αντιδράσεις για το «γουνάκι» του Στουρνάρα
αποCRYPTOγράφος Τελευταίες ειδήσεις