Τρίτη, 2 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Οριστικό ρήγμα Μητσοτάκη – Σαμαρά, Σχέδιο Κασσελάκη: «Θα τους πάω μέχρι τέλους», σε ποια εκλογική περιφέρεια θα κατεβεί για βουλευτής ο Μαρινάκης, το Υπερταμείο και η αποζημίωση για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, οι διαγωνισμοί των 1,37 δισ. στη Θεσσαλία, τα έργα που πλήρωσαν τις θεομηνίες και οι προσφορές για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Οριστικό ρήγμα Μητσοτάκη – Σαμαρά, Σχέδιο Κασσελάκη: «Θα τους πάω μέχρι τέλους», σε ποια εκλογική περιφέρεια θα κατεβεί για βουλευτής ο Μαρινάκης, το Υπερταμείο και η αποζημίωση για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, οι διαγωνισμοί των 1,37 δισ. στη Θεσσαλία, τα έργα που πλήρωσαν τις θεομηνίες και οι προσφορές για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Οριστικό ρήγμα

Στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης δεν πρέπει να υπάρχει ανάλογο προηγούμενο: ένας πρώην πρωθυπουργός να επιτίθεται με τόση σφοδρότητα που φτάνει τα όρια του μένους, σε έναν νυν πρωθυπουργό του ίδιου κόμματος. Ο Αντώνης Σαμαράς χθες δεν έκανε απλά μια πολιτική ομιλία εκφράζοντας την κριτική του στον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα μπορούσε να είναι ακόμη και σε υψηλούς τόνους. Υπερέβη τα εσκαμμένα. Χρησιμοποίησε βαρείς και ενίοτε ειρωνικούς, προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Ακύρωσε όλη την στρατηγική Μητσοτάκη με γλώσσα που δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε ο χειρότερος πολιτικός αντίπαλος του για το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής. Από τα ομόφυλα μέχρι το επιτελικό κράτος, όλη την βεντάλια των εθνικών θεμάτων, τον ΦΠΑ, την ιδεολογική «μετάλλαξη» κλπ. Ήταν προσβλητικός σε αρκετά σημεία. Το ρήγμα μεταξύ των δύο ανδρών θα πρέπει να θεωρείται οριστικό.

Δίπλα στη Θάνου

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν ποτέ τόσο επικριτικός ούτε με το σύστημα Τσίπρα, που τον είχε κρεμάσει στα μανταλάκια για την Novartis. Μάλιστα εκπρόσωπος του συστήματος Παπαγγελόπουλου – η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και σύμβουλος του Τσίπρα,  Βασιλική Θάνου – καθόταν στα αριστερά του Σαμαρά, 3 – 4 θέσεις μετά, στην πρώτη σειρά της εκδήλωσης για το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή».

«Να τον διαγράψει»!

Από χθες το βράδυ άρχισαν να ακούγονται φωνές στο μητσοτακικό μπλοκ ακόμη και για διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά. Και ο Κώστας Καραμανλής έκανε κριτική για τα εθνικά θέματα όπως επίσης μίλησε και για ακραίο δικαιωματισμό. Αλλά κινήθηκε μέσα στα θεσμικά όρια. Πηγές του Μαξίμου αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις ομιλίες των δυο πρώην πρωθυπουργών. Για τον Αντώνη Σαμαρά, όμως, το θέμα δεν θα πρέπει να θεωρείται λήξαν, τουλάχιστον μέχρι να καθίσει η σκόνη. Έδωσε  πλούσια τροφή στην Αντιπολίτευση σε μια στιγμή που περνάνε κρίση και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Όσο για την φράση του ότι δεν θα άλλαζε τις απόψεις του για υψηλά αξιώματα, σχολιάστηκε στη λογική ότι τίποτα δεν του προτάθηκε, ποτέ, ούτε για Επίτροπος ούτε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και «ίσως αυτό να ήταν το λάθος Μητσοτάκη» όπως έλεγε κορυφαίος υπουργός.

Παρουσίες

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Ήταν εκεί οι Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Βαγγέλης Μειμαράκης, Γιάννης Πλακιωτάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Στέλιος Πέτσας, Γιάννης Οικονόμου, Τάσος Χατζηβασιλείου, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κώστας Καραγκούνης, Θανάσης Πλεύρης, Μπάμπης Αθανασίου, Γιώργος Βλάχος, Μάριος Σαλμάς, Φωτεινή Αραμπατζή, Άννα Καραμανλή, Δημήτρης Σταμάτης, Στράτος Σιμόπουλος, Βασίλης Υψηλάντης, Σταύρος Καλαφάτης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Γιώργος Πατούλης, Πέτρος Δούκας, Λευτέρης Οικονόμου, Γιώργος Καλαντζής, Γιώργος Ορφανός, Άκης Γεροντόπουλος, Κώστας Μουτζούρης κ.α

Καμπάνες

Έξω από το Πολεμικό Μουσείο άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμους από νωρίς. Ήταν γεμάτες και οι δυο αίθουσες. Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν το πλήθος στους δυο πρώην πρωθυπουργούς. Ήταν νεοδημοκράτες που είτε δεν πήγαν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές είτε ψήφισαν μικρά δεξιά κόμματα (Βελόπουλο, Λατινοπούλου κλπ) κυρίως για τα ομόφυλα, όπως μου έλεγαν. Οι περισσότεροι όμως επέλεξαν την αποχή γιατί είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση για την ακρίβεια, τη στέγη που δεν βρίσκουν κλπ. Είναι ένα εκλογικό ακροατήριο που η ΝΔ και ο Μητσοτάκης θα μπορούσε  να ξαναμιλήσει μόνο αν χρησιμοποιήσει  την γλώσσα της αποτελεσματικότητας.

«Μέχρι τέλους»

Αποφασισμένος να πάει «μέχρι τέλους» είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Βουλευτές που βρίσκονται κοντά του είναι πεπεισμένοι ότι από την Νέα Υόρκη έρχεται με σχέδιο στις αποσκευές του, δεν άνοιξε πόλεμο με τον Αλέξη Τσίπρα για να κάνει πίσω. Στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει την Πέμπτη και ειδικά στην Κεντρική Επιτροπή που είναι πολυπληθής, την Κυριακή (7/7), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται αποφασισμένος να το τραβήξει στα άκρα με τον Τσίπρα και «να τελειώνει μαζί του» όπως τονίζουν συνομιλητές του. Κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι έπρεπε να αρπάξει το γάντι που ο πρώην πρωθυπουργός του πέταξε στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, με την ανάρτηση του, όταν του υπέδειξε να ξαναπάει σε εσωκομματικές εκλογές. Τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» αλλά έκανε πίσω αν και υπήρχε αντίπαλος, η Όλγα Γεροβασίλη.

«Ας κατεβεί  μόνος!»

Όσον αφορά στους «87» που έστειλαν την επιστολή μετά τα υπονοούμενα Κασσελάκη για τα μαύρα επί Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ που άφησε, φαίνεται ότι είναι προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια και εκείνοι. «Αν θέλει να πάει σε κάλπες ξανά, ας πάει ..μόνος του» ήταν η μάλλον απαξιωτική αντίδραση κορυφαίου στελέχους. Δεν του ζητούν να παραιτηθεί αλλά να λογοδοτήσει.  Όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα, θα  ακούσει πρώτα τον Κασσελάκη τι θα πει  στην Π.Γ και στην ΚΕ και μετά θα αποφασίσει πως και αν θα αντιδράσει. Χθες μεταξύ των 87 σχολιάστηκε και το γεγονός ότι επιστρέφοντας  από τις ΗΠΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι, δεν περίμενε καν να πάει πρώτα στα όργανα.

Οικονομικό χάος

Το οικονομικό αδιέξοδο που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο. Το λογιστήριο και ο διευθυντής της ΚΟ Θάνος Μωραΐτης τηλεφωνούν συνέχεια σε βουλευτές και μέλη της ΚΕ για να συνδράμουν τη μία γιατί λήγει η δόση των εισφορών και κινδυνεύει να χαθεί η ρύθμιση, την άλλη για τους μισθούς των κομματικών ΜΜΕ κλπ. Είναι προφανές ότι χωρίς οικονομική εξυγίανση, δεν βρίσκονται 400.000 – 450.000 ευρώ το μήνα που  είναι τα άμεσα λειτουργικά έξοδα του ΣΥΡΙΖΑ, χώρια οι επιταγές που εμφανίζονται από οφειλές που έχει. 

Χάος με στοιχεία

Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι ο Κασσελάκης θα χρεώσει το χάος που παρέλαβε στον Τσίπρα στην ΚΕ και δέχεται εισηγήσεις να παρουσιάσει αναλυτικά τα οικονομικά του κόμματος
εστιάζοντας  στο κόστος του προεκλογικού αγώνα Τσίπρα μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου του 2023 που όλα έδειχναν ότι οδεύει σε οδυνηρή ήττα. Το άλλο στρατόπεδο όμως επίσης δεν φαίνεται ότι θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Υπάρχουν σκέψεις να ζητήσουν αναλυτικό λογαριασμό από την διαχείριση που έκανε ο Κασσελάκης στους 9-10 μήνες που είναι πρόεδρος και πόσο κόστισε ο δικός του προεκλογικός αγώνας.

Διαγραφές;

Τις διαγραφές εδώ και καιρό τις σκέφτεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια δεν είναι εύκολη υπόθεση στο κόμμα της αριστεράς. Ο πρόεδρος εισηγείται και αποφασίζουν τα όργανα όταν αφορά στα στελέχη. Έναν ή μια βουλευτή όμως μπορεί ο πρόεδρος να τον θέσει εκτός Κ.Ο. Μόνο που μετά την ανεξαρτητοποίηση των 11 βουλευτών που συγκρότησαν τη «Νέα Αριστερά», ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε με 36 βουλευτές και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 32. Η πιο «ενοχλητική» από τους βουλευτές λένε οι «Κασσελίστας» είναι η Κατερίνα Νοτοπούλου! 

«Κλείδωσαν» τα Βόρεια

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Παύλου Μαρινάκη για τον βόρειο τομέα Αθηνών, την εκλογική περιφέρεια των υπουργών. Εκεί εκλέγονται ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Νίκη Κεραμέως, ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο Νίκος Παπαθανάσης, η Ζωή Ράπτη κα. Εκεί θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στις επόμενες εκλογές και ο 36χρονος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δεν τον αποθαρρύνουν τα δύσκολα. Μετρήθηκε σε άλλες δύο περιφέρειες. Άνετη εκλογή φαινόταν να έχει και σε αυτές. Ίδρωσε τη φανέλα, ο Παύλος Μαρινάκης, ανέβηκε ένα – ένα τα σκαλοπάτια της κομματικής ιεραρχίας, έκανε άλματα στην διαχείριση της επικοινωνιακής στρατηγικής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον εμπιστεύεται και έχει κερδίσει μια θέση στο στενό επιτελείο του Μαξίμου. Σύντομα θα γίνει η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ώστε και επίσημα να αρχίσει να συστήνεται στους ψηφοφόρους της περιφέρειας του.

Κεράσματα!

Σαντουιτσάκια και μπόμπες κεράστηκαν στο Μαξίμου οι υπουργοί χθες (1.7.2024) κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ενώ συνήθως άντε να υπάρχει κανένα μπισκοτάκι στο τραπέζι. Ο λόγος ήταν ότι ο Παύλος Μαρινάκης την Κυριακή  είχε την ονομαστική του γιορτή  και ήθελε να τους ευχαριστήσει για τις ευχές!

Θα αποζημιωθεί το Υπερταμείο για την επιστροφή ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο δημόσιο;

Από επίσημα χείλη έχουμε πληροφορηθεί πως το Υπερταμείο θα αποζημιωθεί τελικά από την επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο ελληνικό δημόσιο, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Η μεταβίβαση των μετοχών έγινε στις 3 Αυγούστου 2023. Από τότε, όμως, δεν έχει εισπράξει κάποιο ποσό ως αποζημίωση αν και μαθαίνουμε πως θα λάβει κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια, τα μισά από τα οποία θα κατευθυνθούν για την ίδρυση Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου. Στις λογιστικές καταστάσεις του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ ΑΕ) για το πρώτο τρίμηνο του 2024 αναφέρεται πως «η παρούσα οικονομική αναφορά δεν εμφανίζει ποσό για τις μετοχές των εταιρειών αυτών στις απαιτήσεις του ισολογισμού της παρούσας και προηγούμενης τριμηνιαίας αναφοράς (και αντίστοιχη ισόποση επίδραση στα ίδια κεφάλαια/αποτελέσματα εις νέο), καθώς το ποσό που θα διοχετευτεί στην εταιρεία και η μορφή του είναι να καθοριστούν από μεταγενέστερα γεγονότα, και το επίπεδο βεβαιότητας όσον αφορά την είσπραξη ποσών και την μορφή τους από τις έως τώρα πληροφορίες δεν είναι του ύψους που θα επέτρεπε την λογιστικοποίηση αυτών στην παρούσα αναφορά». Δηλαδή;

Θέμα ημερών οι διαγωνισμοί του 1,37 δισ. για την Θεσσαλία

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών χρηματοδότησης των έργων, με την έκδοση της λεγόμενης ΣΑΕ, περιμένουν στο υπουργείο Υποδομών προκειμένου να προχωρήσουν στην προκήρυξη των οκτώ διαγωνισμών, ύψους 1,37 δισ. ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών σε οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο στην Θεσσαλία (αλλά και Στερεά Ελλάδα). Οι τέσσερις θα αφορούν την αποκατάσταση του οδικού δικτύου με κόστος κοντά στα 900 εκατ. και οι άλλοι τέσσερις την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου με κόστος 470 εκατ. ευρώ. Τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν αφορούν άμεσα τις άλλες υποδομές θα μεταφερθούν κατά πάσα πιθανότητα στο οργανισμό διαχείρισης υδάτων που συστάθηκε πρόσφατα. Ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος είχε δηλώσει πριν από λίγους μήνες πως οι μεγαλύτερες δαπάνες για το οδικό δίκτυο προβλέπονται για τη Μαγνησία (31%), το 26% στα Τρίκαλα, το 22% στην Καρδίτσα, 10% στη Λάρισα και 9% στην Εύβοια. Πιο σύνθετη είναι η κατάσταση με το σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς σε τμήματα που καταστράφηκε η υποδομή υπάρχουν σε εξέλιξη εργολαβίες για ηλεκτροκίνηση. Τα έργα αναμένεται να αναλάβουν οι ισχυρότεροι κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας.

Τι έδειξε η περίπτωση της Θεσσαλίας;

Τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης δεν είναι ανεξάντλητα όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση των αναγκών αποκατάστασης ζημιών από τις θεομηνίες στην Θεσσαλία. Προκειμένου η κυβέρνηση να βρει το 1,4 δισ. ευρώ που θα χρειαστούν για οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο έβγαλε από το Ταμείο Ανάκαμψης έργα ύδρευσης που είχαν ενταχθεί αρχικά όπως το φράγμα Τσικνιά στην Λέσβο και το έργο ύδρευσης Πρέβεζας – Λευκάδας. Επειδή αυτά τα έργα είχαν προσωρινούς αναδόχους δε μπορούσαν να ακυρωθούν. Έτσι θα προχωρήσουν, όπως εξήγγειλε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Λέσβο, με χρήματα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Μέσα στο μήνα οι δεσμευτικές προσφορές για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Αν πιστέψουμε τη διοίκηση του Υπερταμείου -και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το κάνουμε γιατί είμαστε καλοπροαίρετοι άνθρωποι- η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τη σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας «θα λάβει χώρα μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2024». Μάλιστα εντός 2 – 3 μηνών από την υποβολή των προσφορών θα έχει γίνει και η επιλογή του προσωρινού αναδόχου. Γι’ αυτό κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις αφού ο διαγωνισμός ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και ακόμα είμαστε ακόμα στην αρχή! Για το αεροδρόμιο είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – GMR Airports Limited, ΜΥΤΙΛHΝΑΙΟΣ (Metlen) – CORPORATION AMERICA AIRPORTS S.A, Egis Airport Operation- ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Aéroports de la Cote d’Azur, FRAPORT AG- DELTA AIRPORT INVESTMENTS A.E.- ΠΗΛΕΑΣ Α.Ε. Το οριστικό κλείσιμο της συναλλαγής δεν αναμένεται πάντως πριν από το πρώτο εξάμηνο του 2025 σύμφωνα με τη διοίκηση του Υπερταμείου.

Καταρρέει η ιστορική αγορά Μπιτ Παζάρ

Σοβαρό κίνδυνο για τους πολίτες φαίνεται ότι αποτελεί πλέον η ιστορική αγορά Μπιτ Παζάρ στη Θεσσαλονίκη, όπως διαπίστωσε προ ολίγων ημερών η έκθεση της Πολεοδομίας, προκαλώντας αναστάτωση στους επιχειρηματίες της περιοχή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας κυκλοφορίας του κοινού στο σύνολο των εσωτερικών στοών, στον εσωτερικό αύλειο χώρο του ακινήτου και στα πεζοδρόμια επί των οδών Τοσίτσα, μεταξύ των αριθμών 3 και 9 και Ολύμπου, μεταξύ των αριθμών 68 και 70. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και κινητοποίησε τις αρχές για την κατάσταση του κτιρίου, ήταν το γεγονός ότι δημιουργήθηκε στη στοά τρύπα όπου είχαν πέσει μέσα και είχαν τραυματιστεί δύο άτομα. Η πολεοδομία λοιπόν καλεί τους περίπου 300 ιδιοκτήτες, που υπολογίζονται σε 300, να λάβουν μέτρα ασφαλείας με την ευθύνη αρμόδιου ιδιώτη μηχανικού, να τοποθετήσουν ενημερωτικές πινακίδες για τους πεζούς στα πεζοδρόμια γύρω από το συγκρότημα να ελεγχθούν όλες οι όψεις του συγκροτήματος και να εκδοθεί διοικητική πράξη αποκατάστασης.

Το πλούσιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της OTE Εstate

Πλούσιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων διαθέτει σήμερα η OTE Εstate, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ, η οποία διεκδικεί να γίνει πρωτοπόρος στην ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων υψηλής αξίας. Η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της ακίνητα συνολικής αξίας 1,148 δισ. ευρώ. Από το σύνολο των περίπου 2.300 ακινήτων που διαθέτει τα 200 από αυτά αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εύλογης αξίας του χαρτοφυλακίου της. Παράλληλα, η OTE Estate προχώρησε το 2023 στην ανακαίνιση του Διοικητικού Μεγάρου. Πρόκειται για κτίριο συνολικής επιφάνειας 45.600 τ.μ. το οποίο θα στεγάζει 4.200 εργαζόμενους. Τα ανακαινισμένα ακίνητα που δεν θα χρησιμοποιηθούν για τις στεγαστικές ανάγκες του ΟΤΕ θα διατεθούν προς εκμετάλλευση είτε ως κατοικίες, είτε ως γραφεία, στοχεύοντας σε περισσότερα έσοδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαζικό «παρών» βουλευτών στους πρώην, ποιος έλεγε «δεν είμαι τροχονόμος» για τους διαφωνούντες, θα κατεβεί υποψήφια η Διαμαντοπούλου; Η κυβέρνηση που έβλεπε το Ταμείο Ανάκαμψης να φεύγει, οι δεύτερες σκέψεις που πρέπει να κάνουν όσοι επένδυσαν στο Airbnb, η ώρα του ταμείου για τους μετόχους των τραπεζών και το σήριαλ της Viva Εμφύλιος για την ΑΥΓΗ,  πόσα δίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ποια είναι η  κρατική επιχορήγηση, ο «κόφτης» – σοκ  Παπαθανάση στη ΝΔ, οι παράπλευρες απώλειες της διαιτησίας για την ΑΒΑΞ, o επιδέξιος «ακροβάτης» Ανδρέας Σιάμισιης, ο ΟΔΔΗΧ και οι ευρωεκλογές και το θολό τοπίο της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανεμπόριο και τη βιομηχανία  Τα επινίκια για τα ομόφυλα «καίνε» την ΠτΔ; Τα καρφιά πίσω από τις κλειστές πόρτες, η πρώτη συμμαχία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ποιοι πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι, η σιωπηρή διαμαρτυρία των τραπεζιτών, η ανησυχία τους για τα «ψάρια», αλλάζει το τουριστικό μείγμα της χώρας, οι νέες μεταναστευτικές ροές και ο νέος «εισαγόμενος» πληθωρισμός Έρχονται «ντοκουμέντα» μετά τις καταγγελίες Κασσελάκη για «μαύρα»; Η οργή στελεχών και η σιωπή Τσίπρα, γιατί ο Δούκας πρόλαβε τον Ανδρουλάκη, το θερμό καλοκαίρι με γάμους και διαζύγια στην ενέργεια, οι δύσκολες ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει ο Κωστής Χατζηδάκης, η άποψη Στουρνάρα για την ποιότητα ζωής των Ελλήνων και το νέο επενδυτικό El Dorado της Λαυρεωτικής
αποCRYPTOγράφος Τελευταίες ειδήσεις