Οικονομία

Αποθέωση Bloomberg για την ελληνική οικονομία!

Δημοσίευμα του Bloomberg επαινεί την ελληνική οικονομία για τους ρυθμούς ανάπτυξης και μιλά για την έξοδο από τα μνημόνια.

«Η ελληνική οικονομία σημείωσε ανάπτυξη για τρίτο συνεχές τρίμηνο, πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια. Γεγονός που συνιστά θεμέλιο για τις προσπάθειες της χώρας να εξέλθει από το πρόγραμμα στήριξης». Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Έπαινος Bloomberg με… αριθμούς

Το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,3% από τον Σεπτέμβριο, μετά από αύξηση 0,8% το προηγούμενο τρίμηνο. Η αύξηση σε ετήσια βάση ήταν 1,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Η ελληνική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των θεσμών συμφώνησαν το Σάββατο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Τα χρήματα από την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα συμπληρωθούν από εξόδους στις διεθνείς χρηματαγορές τον προσεχή χρόνο. Θα βοηθήσουν την κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» ρευστότητας. Κι αυτό ενώ προετοιμάζεται για τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

Και ενώ για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο η επέκταση της οικονομίας παρέχει κάποια σταθερότητα, η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο καθιστά δυσκολότερη την επίτευξη του στόχου για ανάπτυξη 1.6% σε ετήσια βάση για το 2017. «Για την επίτευξη του στόχου, η ελληνική οικονομία θα πρέπει να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,2% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Ο στόχος αυτός είναι εξαιρετικά υψηλός. Μια ανάπτυξη κατά το ήμισυ θα ήταν πιθανότερη και θα διαμόρφωνε τον ετήσιο ρυθμό στο 1,4%, πλησιέστερα, αλλά ακόμη υπολειπόμενο του στόχου», δήλωσε ο οικονομολόγος του Bloomberg, Maxime Sbaihi.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Σε στάση αναμονής ο κλάδος της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου λόγω των αμερικανικών δασμών
Αν δεν υπήρχαν οι δασμοί, η φετινή χρονιά θα εξελισσόταν σε χρονιά - ρεκόρ, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς
Extra virgin olive oils on the shelf
Scope Ratings για δασμούς Τραμπ: Το μεγαλύτερο σοκ στο εμπόριο εδώ και πάνω από 100 χρόνια – Τα 3 σενάρια και ο κίνδυνος των capital controls
Βαθιά ύφεση στις ΗΠΑ με σοβαρές χρηματοπιστωτικές συνέπειες για τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο προβλέπει ο οίκος Scope για την επιθετική δασμολογική πολιτική του Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ 2