Site icon NewsIT

Ασπίδα προστασίας σε ευρώ και ευρωζώνη από το Μάριο Ντράγκι

18.11.2014 | 10:08
Ασπίδα προστασίας σε ευρώ και ευρωζώνη από το Μάριο Ντράγκι

Αλλάζει δραστικά σιγά-σιγά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με σκοπό να απλώσει μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική ασπίδα προστασίας πάνω από το ευρώ και την Ευρωζώνη.

Δύο στελέχη της τράβηξαν την κουρτίνα και αποκάλυψαν, έστω και δειλά, ένα μέρος του νέου ρόλου που αναμένεται να διαδραματίσει.

Ο πρώτος είναι ο πρόεδρός της ο κ. Μάριο Ντράγκι, ο οποίος μιλώντας στην οικονομική και νομισματική επιτροπή της Ευρωβουλής είπε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αγοράσει ακόμα και κρατικά ομόλογα ρίχνοντας ανοιχτά πλέον το γάντι στους Γερμανούς.

Συγκεκριμένα ο σούπερ Μάριο είπε «η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει και πρόσθετα μη συμβατικά μέτρα και αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αγορά διαφορετικών κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων, ένα από τα οποία είναι τα κρατικά ομόλογα».

Μιλώντας χθες στη Φρανκφούρτη ένα άλλο μέλος του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Ιβ Μερς ανέφερε ότι «θεωρητικά η ΕΚΤ θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμα και σε αγορές χρυσού, μετοχών ή ETF» και πρόσθεσε πως από αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι αγορές τιτλοποιημένων δανείων (ABS).

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version