Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Attica BANK: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και reverse split

Attica BANK: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και reverse split

Κρίσιμο για το μέλλον της Attica Bank είναι το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Στις 30 του μήνα θα γίνει η γενική συνέλευση όπου αναμένεται να αποφασιστεί το reverse split της μετοχής, η συμμετοχή στην αύξηση των σημερινών μετόχων με καταβολή μετρητών, η ιδιωτική τοποθέτηση σε περιορισμένο αριθμό προσώπων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (δηλαδή ο στρατηγικός επενδυτής), καθώς και η τιμή διάθεσης των μετοχών και ο χρόνος κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, τότε η συνέλευση θα επαναληφθεί στις 13 Οκτωβρίου και αν πάλι δεν παρευρίσκεται ο απαραίτητος αριθμός μετόχων η β’ επαναληπτική γενική συνέλευση θα διεξαχθεί στις στις 24 Οκτωβρίου.

Δικαίωμα να συμμετάσχουν στην πρώτη συνέλευση έχουν όσοι θα είναι μέτοχοι στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ οι αντίστοιχες ημερομηνίες για τις επαναληπτικές συνελεύσεις είναι η 9η και 21η Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Πάντως, πριν από τις γενικές συνελεύσεις και συγκεκριμένα ως τις 22 Σεπτεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι στρατηγικοί επενδυτές οφείλουν να υποβάλλουν τις δεσμευτικές προσφορές για να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Σήμερα μεγαλύτερος μέτοχος στην Attica Bank είναι το ΤΣΜΕΔΕ με ποσοστό 50,1%.

Το ταμείο των μηχανικών μετά την αύξηση, θέλει να κατέχει ποσοστό 34% του μετοχικού κεφαλαίου και όπως είχε ανακοινώσει θα διαθέσει από 108 ως 221 εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή στην αύξηση.

Διαβάστε

100 δόσεις για όσους χρωστούν ως 15.000 στα Ταμεία

Μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα: Τους κάνουν έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ αλλά πληρώνουν κανονικά

5.000 τραπεζοϋπάλληλοι “βλέπουν” την έξοδο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε