Οικονομία

Αχτσιόγλου: Έχουν δημιουργηθεί 320.000 νέες θέσεις εργασίας

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σημειώνεται μία θετική δυναμική στο ζήτημα της ανεργίας, το οποίο, ωστόσο, παραμένει το βασικό κοινωνικό πρόβλημα της χώρας» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, το ποσοστό της ανεργίας, για τον Απρίλιο του 2017, έπεσε στο 21,7%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, «πέντε μονάδες κάτω από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση». Τόνισε δε ότι, από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, που αποτυπώνει το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης (προσλήψεις-αποχωρήσεις), καταγράφεται θετικό ισοζύγιο κατά 260.000 θέσεις εργασίας, για το πρώτο εξάμηνο του 2017.

«Από τη στιγμή που παραλάβαμε μέχρι τώρα φαίνεται ότι έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 320.000 νέες θέσεις εργασίας. Υπάρχει μία θετική δυναμική. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο και δεν εντείνουμε τις προσπάθειές μας» σημειώνει η υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενη στις ενέργειες που υλοποιεί το Υπουργείο για την περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας, η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «ο τρόπος που δρούμε, είναι τριπλός».

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, «το πρώτο και βασικό είναι η οικονομία», προσθέτοντας ότι απαιτείται μία σταθερή οικονομία και σταθερές συνθήκες οικονομικού κλίματος.

«Ο δεύτερος τρόπος είναι τα προγράμματα που εκπονούμε για την ανεργία, τα οποία βασίζονται στα αποτελέσματα του μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας. Πρόκειται για προγράμματα που απευθύνονται στους νέους και στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας, δηλαδή μακροχρόνια ανέργους και ανθρώπους σχετικά μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι θα ήταν πολύ δύσκολο να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Ένα θετικό αποτέλεσμα είναι ότι περίπου το 35% των ανθρώπων που απασχολούνται σε αυτά τα προγράμματα, μετά βρίσκουν μία θέση πλήρους απασχόλησης. Αυτό δείχνει ότι είναι σε καλή κατεύθυνση αυτά τα προγράμματα.

Ο τρίτος άξονας είναι μέσα από τις παρεμβάσεις του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), για να καταπολεμήσουμε την υποδηλωμένη και την αδήλωτη εργασία» ανέφερε η υπουργός Εργασίας.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις και τις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Φέτος το Πάσχα τα δώρα που θα κάνουμε στους αγαπημένους μας κρύβουν μέσα τους ένα μεγάλο δώρο και για εμάς
Με το πρόγραμμα επιβράβευσης Go For More της Εθνικής Τράπεζας κερδίζουμε πόντους κάνοντας τα γιορτινά ψώνια μας, τους οποίους μπορούμε να εξαργυρώσουμε στις επόμενες αγορές μας
Two professional women engage in a pleasant business exchange at a stylish office. One hands a business card to another, highlighting teamwork and communication.
Επιμένει ο Τραμπ στους δασμούς κατά των Ευρωπαίων από αύριο και τους ζητά να αγοράσουν ενέργεια - Συνάντηση Κομισιόν με αυτοκινητοβιομήχανους
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε πολύ κακή απέναντί μας», είπε. «Τους πληρώνουμε για να τους φυλάμε στρατιωτικά και μας κοροϊδεύουν στο εμπόριο, οπότε αυτός δεν είναι καλός συνδυασμός»
Ντόναλν Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες