Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Αυστηρές προειδοποιήσεις από την τρόικα για τις ελληνικές τράπεζες

Αυστηρές προειδοποιήσεις από την τρόικα για τις ελληνικές τράπεζες

Αντιμετωπίστε αμέσως τα κόκκινα δάνεια, προχωρήστε γρήγορα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όλα αυτά χωρίς να χρησιμοποιηθούν τα αποθέματα του ΤΧΣ, είναι τα πιο βαριά μηνύματα που προκύπτουν από την έκθεση της τρόικας.

Το κλίμα εφορίας στην κυβέρνηση απειλείται από το γάλα και τις τράπεζες, που αναδεικνύονται ως τα μεγαλύτερα αγκάθια από τη συμφωνία.

Για το θέμα των ελληνικών τραπεζών η έκθεση της τρόικας είναι αυστηρή και απαιτεί:

– Σε υψηλούς τόνους από την Τράπεζα της Ελλάδας να παραμείνει σε εγρήγορση όσον αφορά την εποπτεία που ασκεί στο τραπεζικό σύστημα

– Να τελειώσει άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση, με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων

– Να αντιμετωπιστούν γρήγορα τα κόκκινα δάνεια

– Και όλα αυτά χωρίς να χρησιμοποιηθούν τα αποθέματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της έκθεσης που αφορούν στις τράπεζες.
”Επισημαίνουμε τα αποτελέσματα των προσομοιώσεων ακραίων καταστάσεων (stress tests) και τις συναφείς εκτιμήσεις κεφαλαιακών αναγκών της Τράπεζας της Ελλάδος. Ωστόσο, σύμφωνα με αξιολόγηση των κλιμακίων αποστολής, υπάρχουν ανοδικοί κίνδυνοι όσον αφορά τις εκτιμήσεις κεφαλαιακών αναγκών, ιδίως εάν οι αρχές και οι τράπεζες δεν αντιμετωπίσουν ταχέως και αποτελεσματικά το υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων
Η Τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση όσον αφορά την εποπτεία που ασκεί στο τραπεζικό σύστημα και να απαιτήσει σθεναρά από τις τράπεζες να μετατρέψουν γρήγορα τα μεγάλα αποθέματα των προβληματικών περιουσιακών τους στοιχείων.
Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να ενισχύσουν ιδιαίτερα το πλαίσιο διακανονισμού του χρέους του ιδιωτικού τομέα και να διευκολύνουν την ομαλή και ταχεία μετατροπή των απομειωμένων περιουσιακών στοιχείων που έχουν στην κατοχή τους οι τράπεζες.
Τα αποθέματα του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα διατηρηθούν για να αντιμετωπιστούν μελλοντικές δυσμενείς απρόβλεπτες καταστάσεις”.

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται κατασχέσεις σε 82.000 οφειλέτες του ΙΚΑ με οφειλές 7,5 δισ

Σοβαρή εμπλοκή με το Ελληνικό! 430 εκατ. ευρώ προσέφερε ο Όμιλος Λάτση – 700 εκατ. ζητά το ΤΑΙΠΕΔ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε