Site icon NewsIT

Αλέξη μάζεψε τους υπουργούς σου – Ντάισελμπλουμ τέρμα οι απειλές

30.01.2015 | 10:25
Αλέξη μάζεψε τους υπουργούς σου – Ντάισελμπλουμ τέρμα οι απειλές

Επιτέλους έγιναν κουραστικοί αυτοί οι εταίροι με τις απειλές. Απειλούσαν την κυβέρνηση Παπανδρέου, απειλούσαν την κυβέρνηση Παπαδήμου, απειλές εκτόξευαν και κατά της κυβέρνησης Σαμαρά, το ίδιο κάνουν και με τον Τσίπρα.

Στο ίδιο έργο θεατές τους βλέπουμε να διατείνονται πως θα πέσει έξω ο προϋπολογισμός. Το ίδιο έλεγαν στο Στουρνάρα και στο Χαρδούβελη, αλλά έπεφταν αυτοί έξω.

Κανονικά θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί. Γιατί με τον περίφημο συντελεστή έπεσαν παταγωδώς έξω, επέβαλαν λάθος πολιτικές, όμως τις οδυνηρές συνέπειες δεν τις πλήρωσαν δυστυχώς αυτοί, αλλά ο ελληνικός λαός.

Επιτέλους, ας βάλουν τέλος σε αυτή τη ρητορική του επικυρίαρχου. Ποιος είναι αυτός ο Ντάισελμπλουμ που μας κουνά διαρκώς το δάχτυλο; Λίγος σεβασμός σε ένα λαό δεν βλάπτει. Δεν καταλαβαίνουν οι εταίροι (;) ότι εξοργίζουν και τους πολίτες;

Ο φόβος που προκάλεσαν εφαρμόζοντας τη θεωρία του χάους δεν υπάρχει πια. Τη θέση της πήρε η οργή και η αγανάκτηση. Το ένιωσε και η Νέα Δημοκρατία με οδυνηρό τρόπο.

Αλλά και η ελληνική κυβέρνηση καλό είναι συμμαζευτεί. Ο κύριος Τσίπρας ας μαζέψει τους υπουργούς του που τάζουν λαγούς με πετραχήλια, λες και τα λεφτά ξεχειλίζουν από τα ταμεία.

Καλός ο ενθουσιασμός από την κατάληψη της εξουσίας, καλός (ή μήπως κακός;) και ο ενθουσιασμός από την υπουργική καρέκλα, αλλά από εκεί μέχρι να υπόσχεστε πως θα λύσετε, εδώ και τώρα, το πρόβλημα του κάθε Ελληνα, υπάρχει τεράστια απόσταση.

Γιατί αν συνεχίσετε να καλλιεργείτε αυτή την εντύπωση θα χάσουμε όλοι. Οι πολίτες γιατί θα υποστούν νέες και πιο οδυνηρές θυσίες, γιατί η οικονομία με μαθηματική ακρίβεια θα κατρακυλήσει σε νέα κρίση, εσείς γιατί θα υποστείτε τεράστια ήττα.

Το καλύτερο είναι εχθρός του καλού, λένε. Που σημαίνει πως οφείλετε να προχωρήσετε με βήματα προσεκτικά, συνετά για να σταθεροποιήσετε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Μπορεί να έβγαλε το κεφάλι έξω από το νερό με την ανάπτυξη που παρουσίασε τα τρία προηγούμενα τρίμηνα, αλλά δεν ξέρει ακόμα να κολυμπάει.

Αν θέλατε να κάνετε παροχές με το καλημέρα, θα ήταν σώφρων να περιμένατε να γίνουν οι εκλογές το 2016. Τότε η οικονομία θα είχε σταθεροποιηθεί και θα είχατε τη δυνατότητα για πιο χαλαρή πολιτική, να κάνετε περισσότερες παροχές.

Αλλά τέλος πάντων. Θα πρέπει να προσέχετε να μην πετάξετε το παιδί με τα απόνερα, όπως έλεγε και ο μέντορας πολλών μελών της κυβέρνησης, ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης.

Γι’ αυτό Αλέξη, εσύ που φαίνεσαι συγκρατημένος και προσγειωμένος βάλε φρένο στους υπουργούς σου που τα μυαλά πήραν αέρα και νομίζουν ότι με μία υπουργική εντολή ή απόφαση μπορούν να ασκήσουν πολιτική και να μοιράσουν χρήμα στο λαό.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version