Οικονομία

Δανειστήκαμε δύο δισ με πολύ υψηλό επιτόκιο

Αιφνιδίασε η κυβέρνηση με το νέο δανεισμό μέσα σε αυτό το δυσμενές οικονομικό κλίμα.
- Πρόβλεψη Λ. Κατσέλη για παγωμένη αγορά το επόμενο εξάμηνο
- Μέσα στο 2009 έκλεισαν 10.000 επιχειρήσεις
- Μειωμένη η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων σύμφωνα με Eurostat
- Στενάζει η αγορά από τις ακάλυπτες επιταγές

Το δημόσιο δανείστηκε το ποσό των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ με ιδιωτική τοποθέτηση μετά απο κοινοπραξία πέντε τραπεζών που βρίσκονται και λειτουργούν στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση τιμολογήθηκε με euribor διάρκειας έξι μηνών συν 2,5%, κάτι που σημαίνει ότι το τελικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,3% και είναι κυμαινόμενο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτό το δανεισμό προκειμένου να ενισχύσει το ρευστό του δημοσίου, προκειμένου να γίνει η αποπληρωμή των χρεών των νοσοκομείων έως το τέλος του 2009. Ο δανεισμός αναμένεται να υλοποιηθεί έως τις 4 Ιανουαρίου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μία ημέρα μετά τις εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. 

Την ίδια ώρα, ένα από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, η Λούκα Κατσέλη παραδέχθηκε ότι η αγορά θα είναι παγωμένη για το επόμενο εξάμηνο όσα μέτρα κι αν λάβει η κυβέρνηση. Διαβάστε το σχετικό άρθρο.

Και είναι φυσικό να είναι παγωμένη η αγορά, αφού η Eurostat σε έρευνά της δείχνει πως η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει μειωθεί. 

Διαβάστε επίσης:

Στενάζει η αγορά από τις ακάλυπτες επιταγές

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Σε στάση αναμονής ο κλάδος της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου λόγω των αμερικανικών δασμών
Αν δεν υπήρχαν οι δασμοί, η φετινή χρονιά θα εξελισσόταν σε χρονιά - ρεκόρ, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς
Extra virgin olive oils on the shelf
Scope Ratings για δασμούς Τραμπ: Το μεγαλύτερο σοκ στο εμπόριο εδώ και πάνω από 100 χρόνια – Τα 3 σενάρια και ο κίνδυνος των capital controls
Βαθιά ύφεση στις ΗΠΑ με σοβαρές χρηματοπιστωτικές συνέπειες για τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο προβλέπει ο οίκος Scope για την επιθετική δασμολογική πολιτική του Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ 2