Οικονομία

ΔΕΗ: Ρύθμιση για εξόφληση οφειλών από Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας

Ανοίγει ο δρόμος για την εξόφληση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που παρείχε η ΔΕΗ κατά την περίοδο 2007 - 2011, με διάταξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που περιλαμβάνεται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Πρόκειται για ποσό της τάξης των 200 εκατ. ευρώ (σύμφωνα και με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου) το οποίο θα αποδοθεί με διαδικασίες - εξπρές στη ΔΕΗ.

Η απόδοση των οφειλομένων στη ΔΕΗ από την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας αποτελεί πολυετή εκκρεμότητα που διευθετείται τώρα και περιλαμβάνεται στο «πακέτο» ενίσχυσης της ρευστότητας της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή, το οφειλόμενο ποσό θα καθοριστεί με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας εντός 10 ημερών από την ψήφισή της και θα αποδοθεί άμεσα, χωρίς άλλη διαδικασία, στη ΔΕΗ από τον διαχειριστή του λογαριασμού που είναι ο ΔΕΔΔΗΕ. Το κόστος θα καλυφθεί τελικά από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα πιστώσει την δαπάνη στο λογαριασμό των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι στις ΥΚΩ περιλαμβάνεται κυρίως το κόστος ηλεκτροδότησης των νησιών (όπου το κόστος ηλεκτροπαραγωγής είναι υψηλότερη λόγω χρήσης ντήζελ και μαζούτ στις τοπικές μονάδες), καθώς και οι εκπτώσεις στα τιμολόγια ευάλωτων ομάδων πληθυσμού (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο).

Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
H Κομισιόν θα πάρει τα «απαραίτητα μέτρα» για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ
Η Κομισιόν είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε ουσιαστικές συζητήσεις για την εξεύρεση δίκαιων και αμοιβαίων λύσεων που θα σέβονται τις συνεργασίες μας και τις αρχές μας για ανοιχτό εμπόριο
H Κομισιόν θα πάρει τα «απαραίτητα μέτρα» για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ
Η Υπερδνειστερία δεν δέχεται τη βοήθεια της ΕΕ για την προμήθεια φυσικού αερίου
Ο κάτοικοι της Υπερδνειστερίας έχουν μείνει χωρίς θέρμανση από 1/1. Η προμήθεια φυσικού αερίου επαναλήφθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου χάρη στην χορήγηση βοήθειας 30 εκατ. ευρώ από την ΕΕ με παράταση τις 10 Φεβρουαρίου
Η Υπερδνειστερία δεν δέχεται τη βοήθεια της ΕΕ για την προμήθεια φυσικού αερίου