Τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους συνταξιούχων που λειτουργούν ανά την Ελλάδα, επιχειρεί να ενώσει το Δίκτυο των Συνταξιούχων που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο περίπου. Στο Δίκτυο μπορούν να ενταχθούν συνταξιούχοι όλων των ταμείων, ανεξαρτήτως αν ανήκουν στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα. Κύριος σκοπός του οι δωρεάν συμβουλές σε αυτούς που θέλουν να μάθουν πότε θα πάρουν τις συντάξεις τους.
«Σκοπός μας δεν είναι να διαλυθούν οι Σύλλογοι. Απλώς εμείς κάναμε μία πρωτοβάθμια οργάνωση. Πρόκειται για ένα πανελλαδικό δίκτυο, του οποίου το προεδρείο θα εκλέγεται με την ψήφο του συνταξιούχου σε όλη την Ελλάδα. Πάμε να ενώσουμε όλους τους συνταξιούχους. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 2.743.000 συνταξιούχοι» εξηγεί ο πρόεδρος του Δικτύου, Νίκος Χατζόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Δεύτερος στόχος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, που αριθμεί ήδη 230.000 μέλη, είναι να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε υποψήφιους συνταξιούχους και μάλιστα δωρεάν. «Έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα, συνάδελφοι, πρώην εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά Ταμεία, η οποία παρέχει δωρεάν πληροφορίες σε αυτόν που θέλει να βγει στη σύνταξη», λέει ο κ.Χατζόπουλος.
Η διαδικασία είναι απλή. Ο υποψήφιος συνταξιούχος επικοινωνεί με το Δίκτυο, προσέρχεται στα γραφεία και συμπληρώνει ένα έντυπο, όπου αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία του, δηλαδή από το όνομα και την ηλικία μέχρι τον αριθμό ενσήμων και άλλες απαραίτητες πληροφορίες, όπως είναι ο αριθμός των παιδιών. Η ομάδα του Δικτύου, μέσα σε 2-3 ημέρες απαντά στον υποψήφιο συνταξιούχο, ανεξάρτητα αν είναι στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα. «Εμείς θεωρούμε ότι αυτή την παροχή θα έπρεπε να την δίνει το ασφαλιστικό Ταμείο», λέει ο πρόεδρος του Δικτύου και προσθέτει ότι «είναι άδικο οι υποψήφιο συνταξιούχοι να πρέπει να πληρώσουν μία ολόκληρη μελλοντική τους σύνταξη τους για να πάρουν μία απάντηση. Το έργο αυτό βέβαια είναι ιδιαίτερα δύσκολο γιατί υπάρχουν περίπου 2000 διαφορετικές αποφάσεις συνταξιοδότησης».
Τρίτος στόχος του Ενιαίου Δικτύου είναι να εντοπίζει προβλήματα και λάθη στη λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος και να τα υποδεικνύει στις αρμόδιες υπηρεσίες και στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να γίνονται διορθωτικές κινήσεις.
Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει είτε τηλεφωνικά με το Δίκτυο στον αριθμό 2112153690, είτε προσερχόμενος στα γραφεία που βρίσκονται Αθανασίου Αξαρλιάν 3-5 και Βουλής, είτε μέσω του site στη διεύθυνση http://endisy.gr/.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ