Site icon NewsIT

Διάσωση Μαρινόπουλου: Αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση της συμφωνίας – Τα… αγκάθια

16.01.2017 | 23:00
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

- Εγκρίθηκε η εξαγορά της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕ από τον Σκλαβενίτη - Τι λένε πηγές του Σκλαβενίτη για την καθυστέρηση της έκδοσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και πόσο μπορεί να επηρεάσει τη συμφωνία - Έχουν καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων και το 30% του μισθού του Δεκεμβρίου

Το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ εγκρίθηκε σήμερα από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και πλέον αρχίζει ο… αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την εξαγορά της εταιρείας από τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχουν εξαντληθεί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και η πληρωμή του 30% του μισθού του Δεκεμβρίου στους 10.800 εργαζομένους της Μαρινόπουλος ΑΕ είναι επιπλέον έμμεση χρηματοδότηση από τον όμιλο Σκλαβενίτη – καταβλήθηκε από τις εισπράξεις των πωλήσεων οι οποίες δεν αποδόθηκαν -, η οποία δεν προβλεπόταν από καμία συμφωνία και αποτελούσε αποκλειστικά πρωτοβουλία της οικογένειας Σκλαβενίτη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Στο μεταξύ, πηγές του ομίλου Σκλαβενίτη, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έλεγαν πως το γεγονός ότι η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε μια μέρα μετά από ό,τι προέβλεπε η συμφωνία με τις τράπεζες εγείρει σοβαρά θέματα επαναπροσδιορισμού πλευρών της συμφωνίας, που αφορούν κυρίως τη διεύρυνση της λεγόμενης ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Ανέφεραν, για παράδειγμα, πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τόσο τον Δεκέμβριο όσο και τον Ιανουάριο και ποιος θα επωμισθεί το κόστος αυτής της χρηματοδότησης;

Γι’ αυτό τον λόγο οι νομικοί όλων των εμπλεκομένων μερών αναζητούν από το πρωί της Δευτέρας λύση προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και η συμφωνία να είναι συμβατή με τα δεδομένα που δημιούργησε η καθυστέρηση της δικαστικής απόφασης. Όλοι ωστόσο τονίζουν πως βούληση όλων είναι το γρηγορότερο δυνατόν η υλοποίησή της.

 

“Ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης” – Ικανοποίηση Κοντονή

 

Νωρίτερα, σήμερα ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος των μετόχων του ομίλου Μαρινόπουλος, Πάνου, Στέφανου και Πάνου Μαρινόπουλου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας με το οποίο εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης της επιχείρησης.

“Η ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης επικυρώνει το σχέδιο εξυγίανσης των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου, διασφαλίζοντας 13.000 θέσεις εργασίας και την σύμμετρη ικανοποίηση των απαιτήσεων 3.000 πιστωτών! Είναι μία ημέρα μεγάλης χαράς και ελπίδας για το αύριο. Την συμφωνία εγγυήθηκαν και με την προσωπική τους περιουσία οι άνω εντολείς”.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχεία έκδοση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που αφορά το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος Α.Ε.

 

Από το πρώτο φαρμακείο μέχρι την αυτοκρατορία των σούπερ μάρκετ!

 

Η ιστορία της οικογένειας Μαρινόπουλου μοιάζει με παραμύθι.

Όλα άρχισαν από ένα μικρό φαρμακείο στα τέλη του 19ου αιώνα. Ήταν Νοέμβριος του 1893 όταν ο Δημήτριος Μαρινόπουλος, από την Ελίκη Αιγιαλείας, άνοιξε ένα φαρμακείο στα Εξάρχεια…

Ήταν Νοέμβριος του 1893 όταν ο Δημήτριος Μαρινόπουλος, από την Ελίκη Αιγιαλείας, άνοιξε ένα φαρμακείο στα Εξάρχεια. Λίγα χρόνια αργότερα ανοίγουν οι δουλειές και μεταφέρει το φαρμακείο του σε μεγαλύτερο κατάστημα στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής. Οι δουλειές πάνε τόσο καλά που αποφασίζει με το αδερφό του Πάνο να ανοίξουν άλλο ένα φαρμακείο στην οδό Φιλελλήνων.

Στις αρχές του 1900 το φαρμακείο των αδελφών Μαρινόπουλου γίνεται σημείο αναφοράς. Ανήσυχα πνεύματα και οι δυο ανοίγουν τα πανιά τους και τους ορίζοντές τους και αρχίζουν συνεργασίες με ξένους οίκους. Γίνονται αποκλειστικοί αντιπρόσωποι ξένω εταιρειών και φτάνοντας στο 1908 δημιουργούν ένα φαρμακείο κόσμημα στην πλατεία Ομονοίας. Και τι δεν βρίσκει κανείς σε αυτό το φαρμακείο. Το εξειδικευμένο προσωπικό του μπορεί να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία των πελατών του και ο πιο απαιτητικός πελάτης μπορεί να βρεί εκτός από τα βασικά και μεγάλη συλλογή καλλυντικών αλλά και παιδικά είδη.

 

 

Από τα δυο αδέρφια ο Δημήτρης είναι ο πιο επικοινωνιακός όπως λένε και η καλή κοινωνία των Αθηνών “πίνει νερό στ’ όνομά του”. Το φαρμακείο στο πλαίσιο του καλού μάρκετινγκ έχει το εξής σλόγκαν: “προμηθευτής της Α.Μ του Βασιλέως και του Διαδόχου” και αυτό φυσικά “πουλάει”.

Λίγο μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, οι γιοι του Πάνου Μαρινόπουλου, Δημήτρης και Γιάννης, ιδρύουν την φαρμακοβιομηχανία ΦΑΜΑΡ το 1949 και αυτή είναι μόνο η αρχή!

Η οικογένεια Μαρινόπουλου επεκτείνεται και στο λιανεμπόριο και το 1962 φτιάχνει τα πρώτα σούπερ μάρκετ. Τότε τα έλεγαν καταστήματα αυτοεξυπηρέτησης! Τίτλος τους; Self Service Μαρινόπουλος.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version