Site icon NewsIT

Διεθνείς αγορές: Κέρδη για 7η συνεχή εβδομάδα στην Νέα Υόρκη – Μικρές μεταβολές σε αγορές εμπορευμάτων και μετοχών

15.12.2023 | 23:55
Διεθνείς αγορές: Κέρδη για 7η συνεχή εβδομάδα στην Νέα Υόρκη – Μικρές μεταβολές σε αγορές εμπορευμάτων και μετοχών

graphic of 3D candlestick in stock market presented in futuristic style

Με χαμηλές ταχύτητες κινήθηκαν σήμερα τόσο τα χρηματιστήρια, όσο και τα εμπορεύματα και οι όποιες μεταβολές και μικρές ήταν και η τάση δεν μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει σαφή.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones παρουσίασε άνοδο 0,15% και έκλεισε στις 37.305,16 μονάδες. Ο S & P 500 κατέγραψε οριακή πτώση 0,01%, στις 4.719,19 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,35%, κλείνοντας στις 14.813,92 μονάδες.

Το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι ο Dow Jones έκανε ρεκόρ για 3η διαδοχική ημέρα, ενώ όλοι οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν την έβδομη διαδοχική θετική εβδομάδα. Ο Dow Jones είχε εβδομαδιαία κέρδη 2,9%, ο S & P 500 ενισχύθηκε 2,5% και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 2,8%.

Σε ό,τι αφορά τα δεκαετή ομόλογα, η απόδοση καταγράφει μικρή ενίσχυση, παραμένοντας όμως στα χαμηλά επίπεδα κάτω του 4% και συγκεκριμένα στο 3,931%.

Οι δηλώσεις του Τζον Γουίλιαμς, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, ο οποίος ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της Fed δεν έχουν ακόμη θέσει προς συζήτηση πιθανή μείωση των επιτοκίων, ήταν η αιτία που φρέναρε την διάθεση των επενδυτών να ωθήσουν μετοχές και εμπορεύματα σε πιο υψηλά επίπεδα. Ο ίδιος χαρακτήρισε μάλιστα την συζήτηση αυτή χαρακτηρίσθηκε από τον ίδιον ως πρόωρη.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα ο δείκτης τιμών καταναλωτή που ανακοινώθηκε διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα τον Νοέμβριο και συγκεκριμένα στο 3,1%.

Στην αγορά εμπορευμάτων ο χρυσός σημείωσε πτώση από τα υψηλά που έγραψε νωρίς το πρωί και χθες και υποχώρησε στα 2.033 δολάρια η ουγγιά με απώλειες 0,58%. Μικρά κέρδη και για τους 2 τύπους πετρελαίου με το Brent να βρίσκεται στα 76,79 δολάρια το βαρέλι έχοντας άνοδο 0,23% και το αμερικανικό αργό με οριακή άνοδο διαμορφώθηκε στα 71,63 δολάρια το βαρέλι.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version