Site icon NewsIT

Διεθνείς οίκοι: Οι εκλογές δεν διατάραξαν την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα

27.05.2014 | 09:50
Διεθνείς οίκοι: Οι εκλογές δεν διατάραξαν την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα

Χαρακτηρίζοντας ως αποδεκτή την ήττα της ΝΔ λόγω της διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ, και πολύ ικανοποιητικά τα ποσοστά για το ΠΑΣΟΚ, ο οίκος Nomura εκτιμά πως το αποτέλεσμα των εκλογών συνολικά είναι φιλικό προς τις αγορές.

Δεν διαταράσσεται η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, από το καλοκαίρι εως την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το πρώτο τρίμηνο του 2015, εκτιμά ο διεθνής οίκος Nomura, σε έκθεση του που δημοσιεύει η Ναυτεμπορική.

Ο διεθνής οίκος εξηγεί γιατί θεωρεί τα αποτελέσματα φιλικά προς τις αγορές

 

– Βλέπει ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς βελτίωση των ποσοστών του από τις εκλογές του 2012

– Εκτιμά ως ανησυχητικά χαμηλό το ποσοστό της ΝΔ αλλά αποδεκτή την ήττα της από τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή κυμάνθηκε στο πλαίσιο από -2 εως -4%

– Πού ικανοποιητικό το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ, που μεταφράζεται ότι βοηθάει τον Βενιζέλο να ”κρατήσει” το κόμμα του

Από την άλλη όμως στέλεχος της BofA/Merrill Lynch δηλώνει στη Ναυτεμπορική πως τα αποτελέσματα των εκλογών είναι αρνητικά για την ελληνικά οικονομία.
”Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η χώρα μπορεί να εισέλθει προσεχώς σε μία προεκλογική περίοδο, με τις εκλογές να λαμβάνουν χώρα το αργότερο μέχρι τον προσεχή Μάρτιο. Αυτό δεν είναι θετικό για την οικονομία.

Οι μεταρρυθμίσεις θα μπορούσαν να καθυστερήσουν, ενώ επενδύσεις και λήψεις αποφάσεων μπορεί να αναβληθούν, γεγονός που υποδηλώνει ότι η οικονομία θα μπορούσε να παραμείνει στάσιμη, τη στιγμή που όλοι οι αναλυτές αναμένουν να αρχίσει η ανάκαμψη.

Η τρόικα θα μπορούσε επίσης να αναβάλει τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης για την ελάφρυνση του χρέους, μέχρι να εκλείψει η πολιτική βεβαιότητα”.

Διαβάστε επίσης:

Financial Times: ”Φούσκα” τα ελληνικά ομόλογα
 
Όλα τα ονόματα του ανασχηματισμού – Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται – Τι ζητάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τι σκέφτεται ο Αντώνης Σαμαράς

“Επίθεση αγάπης” από την κυβέρνηση μετά τα αποτελέσματα της κάλπης…

Άρχισαν τα παιχνίδια για Πρόεδρο Δημοκρατίας και πρόωρες εκλογές

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version