Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Bundesbank: Εκτιμήσεις για ισχυρότερη ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια

Bundesbank: Εκτιμήσεις για ισχυρότερη ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια

Αργή δυναμική για την οικονομία της Γερμανίας το 2024, προβλέπει η Bundesbank, ενώ αναμένει να ακολουθήσει ισχυρότερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με σημερινές εκτιμήσεις (7.6.2024), όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Συγκεκριμένα, το πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γερμανίας θα αυξηθεί κατά 0,3% φέτος, ανέφερε, βελτιώνοντας ελαφρώς την πρόβλεψή του Δεκεμβρίου για 0,4%. Στη συνέχεια, η αύξηση της παραγωγής θα επιταχυνθεί, επεκτεινόμενη κατά 1,1% το 2025 και κατά 1,4% το 2026.

«Η γερμανική οικονομία βγαίνει από την περίοδο οικονομικής αδυναμίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank, Χοακίμ Νάγκελ. «Τα νοικοκυριά επωφελούνται από την ισχυρή αύξηση των μισθών, τη σταδιακή μείωση του πληθωρισμού και τη σταθερή αγορά εργασίας».

Οι προοπτικές υπογραμμίζουν την ανάκαμψη της Γερμανίας από την περσινή αδυναμία, η οποία αναδείχθηκε ιδίως από τους αγώνες του βασικού μεταποιητικού της τομέα. Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε απροσδόκητα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, σηματοδοτώντας ένα αδύναμο ξεκίνημα του τριμήνου στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Παρόλα αυτά, η αγορά εργασίας αποδείχθηκε εκπληκτικά ανθεκτική και διατηρήθηκε στο 5,9% όλο το έτος, με τις εταιρείες να προσκολλώνται σε εργαζόμενους εν μέσω εκτεταμένων ελλείψεων εξειδικευμένου προσωπικού.

Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε οικονομική ανάκαμψη μπορεί να μην συνοδεύεται από ταυτόχρονη ώθηση στις προσλήψεις, καθώς οι επιχειρήσεις αντ’ αυτού χρησιμοποιούν το προσωπικό που διατηρούσαν όσο είχαν λιγότερη ζήτηση.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις