Site icon NewsIT

Deutsche Bank: Η γαλλική πολιτική κρίση διώχνει τους Ασιάτες επενδυτές από την Ευρώπη

08.07.2024 | 15:26
Deutsche Bank: Η γαλλική πολιτική κρίση διώχνει τους Ασιάτες επενδυτές από την Ευρώπη

A protester throws a projectile near burning bicycles during clashes with police following partial results in the second round of the early French parliamentary elections, at the Place de la Republique in Paris, France, July 7, 2024. REUTERS/Yara Nardi

Την άποψη ότι η πολιτική κρίση στη Γαλλία διώχνει μαζικά τους Ασιάτες επενδυτές από τις αγορές στην Ευρώπη συνολικά, εκφράζει στέλεχος της Deutshe Bank.

Συγκεκριμένα, ο Κρίστιαν Νόλτινγκ (Christian Nolting) από τη Deutsche Bank, μιλώντας στην Handelsblatt, αναφέρει πως στις αρχές του έτους, το 20% των επενδυτών εξακολουθούσε να κατονομάζει την Ευρώπη ως προορισμό επενδύσεων τους, επειδή πολλές μετοχές εδώ αποτιμώνται πολύ χαμηλά σε σύγκριση με τις αμερικανικές μετοχές, σε σύγκριση με την εξέλιξη των εταιρικών κερδών.

Το ποσοστό αυτό ανέρχεται πλέον σε 7%, δηλαδή υποτριπλασιάστηκε.

Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη αποθαρρύνει πολλούς ανθρώπους, σύμφωνα με το στέλεχος της Deutsche Bank. Οι Ασιάτες επενδυτές δεν κάνουν τόσο ακριβή διάκριση μεταξύ των επιμέρους χωρών. Αυτό μπορείτε να το δείτε και στις επιδόσεις της χρηματιστηριακής αγοράς, σημείωσε ο ίδιος.

Τους τελευταίους μήνες, οι ευρωπαϊκοί δείκτες, όπως ο ευρείας κλίμακας Stoxx Europe 600, υπεραπέδωσαν έναντι του S&P 500 στις ΗΠΑ, αλλά μετά την ανακοίνωση των νέων εκλογών, υποαπέδωσαν και πάλι, αναφέρει το στέλεχος της Deutsche Bank.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version