Site icon NewsIT

Fed: Ο αριθμός εργαζομένων που πιστεύουν ότι θα χάσουν την δουλειά τους στις ΗΠΑ έφτασε σε επίπεδο ρεκόρ

19.08.2024 | 20:12
Fed: Ο αριθμός εργαζομένων που πιστεύουν ότι θα χάσουν την δουλειά τους στις ΗΠΑ έφτασε σε επίπεδο ρεκόρ

Low angle view of modern skyscrapers in Midtown Manhattan.

Το ποσοστό των εργαζομένων που πιστεύουν ότι είναι πιθανό να είναι άνεργοι τους επόμενους τέσσερις μήνες έφτασε σε επίπεδο ρεκόρ σε έρευνα της Federal Reserve Bank (Fed) της Νέας Υόρκης για τις προσδοκίες των καταναλωτών που χρονολογείται από το 2014, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ταυτόχρονα, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός καταναλωτών που αναμένουν την προσφορά εργασίας τους επόμενους μήνες σε σύγκριση με ένα χρόνο. Συνολικά, η έρευνα της NY Fed δείχνει αυξημένη αναταραχή στην αγορά εργασίας, καθώς και εργαζόμενους που είναι όλο και περισσότερο δυσαρεστημένοι με τους μισθούς και τις παροχές τους και διατηρούν υψηλά επίπεδα προσδοκιών αμοιβών.

Αναμενόμενη μετάβαση στην ανεργία

Κάθε τέσσερις μήνες, η Fed της Νέας Υόρκης ρωτά περίπου 1.000 άτομα σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές εργασίας τους. Οι οικονομολόγοι και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής βρίσκονται σε εγρήγορση για τυχόν ενδείξεις ότι η αγορά εργασίας μπορεί να επιδεινώνεται με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι πιστεύαμε, μετά την έκθεση για την απασχόληση του Ιουλίου που έδειξε αύξηση της ανεργίας.

Η έρευνα του Ιουλίου διαπίστωσε ότι το 4,4% των ερωτηθέντων αναμένουν να χάσουν τη δουλειά τους τους επόμενους τέσσερις μήνες, το υψηλότερο που έχει καταγραφεί. Ωστόσο, το ποσοστό παραμένει μικρότερο από εκείνους που αναμένουν ότι θα μετακινηθούν σε νέο εργοδότη, το οποίο αυξήθηκε στο 11,6%.

Η έκθεση επισημαίνει την αύξηση του κύκλου εργασιών. Το ποσοστό μετάβασης σε διαφορετικό εργοδότη αυξήθηκε στο 7,1% – το υψηλότερο ποσοστό από την έναρξη της έρευνας. Και το ποσοστό των ανθρώπων που είχαν δουλειά πριν από τέσσερις μήνες και εξακολουθούν να εργάζονται στον ίδιο εργοδότη ήταν στο ιστορικό χαμηλό του 88%.

Οι εργαζόμενοι είναι λιγότερο ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους και αναζητούν άλλες ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες προαγωγής επιδεινώθηκαν, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, τα άτομα χωρίς πτυχίο κολεγίου και εκείνα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα χαμηλότερο από 60.000 δολάρια.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version