Site icon NewsIT

JPMorgan: Κέρδη ρεκόρ με την ανταλλαγή μετοχών της Visa

06.08.2024 | 12:45
JPMorgan: Κέρδη ρεκόρ με την ανταλλαγή μετοχών της Visa

Η JPMorgan ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ, καθώς οι επενδυτικοί τραπεζίτες και οι έμποροι μετοχών της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας κατέρριψαν τις προσδοκίες και η εταιρεία αποκόμισε κέρδη πολλών δισ. δολαρίων που συνδέονται με την ανταλλαγή μετοχών της Visa.

Οι αμοιβές ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σημειώνοντας άλμα 50% για την JPMorgan, ενώ οι έμποροι μετοχών της εταιρείας σημείωσαν άλμα εσόδων 21%. Η συναλλαγή με τη Visa πρόσθεσε 7,9 δισ. δολάρια στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου.

Περισσότερες επιχειρήσεις πραγματοποιούν και πάλι συμφωνίες μετά από μια μακρά ανάπαυλα, επιτρέποντας στους επενδυτικούς τραπεζίτες να συνεισφέρουν μεγαλύτερο μερίδιο στα κέρδη των τραπεζών τους, παρά το αυξημένο κόστος δανεισμού, την παρατεταμένη αβεβαιότητα που δημιουργούν οι αμερικανικές εκλογές και τα παγκόσμια γεωπολιτικά ζητήματα.

«Υπήρξε κάποια πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλαπλές πληθωριστικές δυνάμεις μπροστά μας: μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, ανάγκες υποδομών, αναδιάρθρωση του εμπορίου και επαναστρατιωτικοποίηση του κόσμου», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon σε δήλωσή του την Παρασκευή (2.8.2024). «Ως εκ τούτου, ο πληθωρισμός και τα επιτόκια ενδέχεται να παραμείνουν υψηλότερα από ό,τι αναμένει η αγορά».

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version