Site icon NewsIT

Kαφές: «Έκρηξη» εισαγωγών στην Ευρώπη στο «παρά πέντε» της εφαρμογής του νέου περιβαλλοντικού κανονισμού της ΕΕ

30.08.2024 | 09:12
Kαφές: «Έκρηξη» εισαγωγών στην Ευρώπη στο «παρά πέντε» της εφαρμογής του νέου περιβαλλοντικού κανονισμού της ΕΕ

«Έκρηξη» εισαγωγών στην Ευρώπη σημειώνεται στο «παρά πέντε» της εφαρμογής του νέου περιβαλλοντικού κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Συγκεκριμένα, φορτία καφέ κατακλύζουν την ΕΕ, καθώς οι έμποροι σπεύδουν να αποθηκεύσουν κόκκους πριν τεθούν σε ισχύ οι περιβαλλοντικοί κανόνες, δηλαδή προτού τελειώσει το 2024.

Ο κανονισμός της ΕΕ για την αποψίλωση των δασών (EUDR), θα απαιτεί από τους εισαγωγείς στην ΕΕ να αποδεικνύουν ότι εμπορεύματα όπως ο καφές, το βόειο κρέας, το κακάο και η ξυλεία δεν συμβάλλουν στην καταστροφή δασικών εκτάσεων.

Ωστόσο, η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τις λεπτομέρειες έχει αφήσει πολλές επιχειρήσεις ανεπαρκώς προετοιμασμένες, καθιστώντας αναπόφευκτη κάποια διακοπή του εφοδιασμού, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο καφές – μια καλλιέργεια που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εκατομμύρια μικρούς καλλιεργητές σε ένα μεγάλο τμήμα του πλανήτη – είναι ιδιαίτερα ευάλωτος στις προκλήσεις που συνεπάγεται η διασφάλιση της συμμόρφωσης κάθε κόκκου.

Έτσι, οι έμποροι έκαναν αγώνα δρόμου για να στείλουν όσο το δυνατόν περισσότερες ποσότητες στην Ευρώπη πριν από τις 30 Δεκεμβρίου 2024.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version